Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.04.2013 11:35

MANİSA Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Duru Tiyatrosu’nun ‘Nafile Dünya’ adlı oyununu Manisalılarla buluşturdu. Ünlü oyuncu Emre Kınay, oyunun sonunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, “Biz belediyelerde çok oyun oynuyoruz Türkiye’nin her yerinde. Ama bir şey var. Hiçbir belediye başkanı 25. oyunu oynuyoruz, oyuna bizzat gelip, oyunu izlemedi. Bu ne kadar kıymetli ve bu işlere önem veren bir başkana sahip olduğunuzu gösteriyor” dedi.

Manisa Belediyesi Nisan ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Duru Tiyatrosu, ünlü oyunu ‘Nafile Dünya’ ile Manisa’da perde açtı. Oyunu Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, eşi Alparslan Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis üyeleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’in eşi İnci Açıkdil ve çok sayıda Manisalı sanatsever katıldı. Polislik mesleğine otuzlu yıllarda başlamış ve geçen zaman içinde cumhuriyet rejimine ve devlet hizmet ilkesine ilk günkü gibi bağlı kaldığı için, değişen, yozlaşan toplumsal koşullara ayak uyduramayan bir adamın trajikomik hikâyesinin anlatıldığı iki perdelik oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu.

Manisalılara muhteşem bir gece yaşattınız

Oktay Arayıcı’nın yazdığı, Emre Kınay’ın yönettiği oyunda Erdal Cindoruk, Emre Kınay, Selahattin Taşdöğen, Neslihan Yeldan, Ayşe Erbulak, Başak Akan, Tamer Serkan Subaşı, Erdeniz Kurucan ve Burak Bayer rol aldı. Oyunun sonunda sanatçıların performansı, ayakta alkışlandı. Manisalılara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerini sunan oyuncu Emre Kınay, “Her şeyden önce belediyemize hem sizin, hem bizim bir teşekkür borcumuz var” diyerek, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sahneye davet etti. Oyuncuları tek tek kutlayan Başkan Ergün, “Gerçekten bu akşam, gülmeyi unuttuğumuz bu son günlerde muhteşem bir gece bizlere yaşattınız. Bütün Manisalıları çok mutlu ettiniz. Tabi acı gerçekleri de oyunun sonunda yaşadık. Bu da maalesef hayatın içerisinde gerçeklerimiz. İnşallah bundan sonraki süreçte çok daha iyi bir Türkiye için hep beraber bunun mücadelesini vereceğiz. Değişen Manisa’da sosyal, kültürel noktada artık İzmir’den bile oyunlarımızı izlemeye gelenler var” dedi.

Kıymetli bir başkana sahipsiniz

Konuşmanın ardından Başkan Ergün, oyunculara çiçek ve içerisinde Manisa’yı ve Mesir Macunu’nu tanıtan ürünlerin yer aldığı çantalardan takdim etti. Hediye takdiminin ardından Başkan Ergün’e övgü dolu sözler yönelten Oyuncu Emre Kınay, “Biz belediyelerde çok oyun oynuyoruz Türkiye’nin her yerinde. Ama bir şey var. Ben size özellikle bir oyuncu olarak teşekkür ediyorum. Hiçbir belediye başkanı 25. oyunu oynuyoruz, oyuna bizzat gelip, oyunu izlemedi. Bu, ne kadar kıymetli ve ne kadar bu işlere önem veren bir başkana sahip olduğunuzu gösteriyor” dedi. Ardından Başkan Ergün’den Manisa için yeni bir tiyatro salonu talebinde bulundu. Yaklaşık 350 kişi kapasiteli Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun mevcut olduğunu hatırlatan Başkan Ergün de, “Yeterli gelmiyor. Bu yaz oranın A’dan Z’ye iç tefrişatına girerek, yeni bir tiyatroyu inşallah Manisalılara kazandıracağız” dedi.

Oyunun gelirleri Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’ne

Manisa Belediyesi’nin sosyal projelerinden olan tiyatro gelirlerinin derneklere bağışlanması uygulaması, bu ay da devam etti. Oyundan elde edilen gelir, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’ne bağışlandı. Oyunculara ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yönelik bir teşekkür konuşması yapan Dernek Başkanı Kaffer Hangül, “Manisa’yı adeta sanat ve kültür merkezi yapan, sinema, tiyatro, güzel sanatlar ve resim gibi faaliyetlerde yardımcı olan, gençlerimize sahip çıkan, onların kültürel faaliyetler yürütmesi adına gençlik merkezleri açan, biz derneklere her türlü maddi ve manevi yardımda bulunan Sevgili Belediye Başkanımıza, ekibine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu