Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.07.2011 16:55

MANİSA Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Uğradığı hain saldırı sonucu yaralanmasının ardından hızla sağlığına kavuşan Belediye Meclis Üyesi Mazlum Yüzgider’in de görevine başladığı toplantıda, Meclis üyelerine Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Modern Kapalı Pazaryeri Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın sonuçları ile ilgili bilgi verildi.

Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonu’ndaki toplantı öncesi meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçmiş bir ayda yapılan çalışmaları anlattı. Ardından Meclis üyelerine Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Modern Kapalı Pazaryeri Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın sonuçları ile ilgili bilgi verildi. Manisa Belediyesi’ne 116 proje ile başvurulduğunu, yapılan elemelerin ardından bu sayının 9’a indirildiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, jürinin 9 proje üzerinde 4 gün boyunca çalıştığını ve ödüle layık görülen 5 proje ile mansiyona layık görülen 4 projeyi belirlediğini söyledi. Yarışmada birinciliğe layık görülen proje ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, 9 Temmuz Cumartesi günü yarışma ile ilgili gerçekleştirecekleri kolokyum ve kokteyle tüm meclis üyelerini davet etti.

Bedesten Meydanı ve Kent Parkı Geliyor

Geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve bir süre tedavi gördüğü Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nden taburcu olan Belediye Meclis Üyesi Mazlum Yüzgider, Meclis Katipliği görevine başladı. MHP, AKP ve CHP grup başkan vekilleri, Yüzgider’e geçmiş olsun dileklerini yineledi. Konuşmaların ardından toplantıya geçildi. 26 madde ve bir önerge olmak üzere, toplam 27 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Manisa Bedesten Meydanı Kentsel Tasarımı Uygulama yapım işi ve Manisa Kent Parkı Kentsel Tasarımı Peyzaj ve Mimari Uygulama yapım işi için İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden 34 milyon 500 bin TL kredi talep edilmesi ve kredi işlemlerinin yürütülmesi konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi maddesi, AKP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplu Ulaşımda İlk Adım

Yine Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün kent içi toplu ulaşımda dönüşüm ile ilgili teklifi de meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Manisa’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan toplu ulaşım probleminin çözümü noktasında Manisa Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut sistemle ilgili vatandaşlardan sayısız şikayetler aldıklarını, konu ile ilgili şikayet dilekçelerinin Manisa Belediyesi’nde biriktiğini vurguladı. Yapacakları çalışma ile hem toplu taşıma araç sürücülerini, hem de vatandaşları memnun edeceklerini söyleyen Başkan Ergün, konunun çözüme kavuşturulmasının kaçınılmaz hale geldiğinin altını çizdi. Bu madde de AKP grubuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Ulucami’de Kamulaştırma Çalışmaları

Ulucami çevresinde yaklaşık 20 bin metrekarelik alandaki taşınmazların kamulaştırılması ile ilgili İller Bankası’ndan 7 milyon 500 bin TL kredi alınması talebi de oybirliğiyle kabul edildi. Bölge ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Ulucami çevresinin kentsel dönüşümünün yapılması için adı geçen 20 bin metrekarelik alanda irili ufaklı yapılanmaların olduğunu, burada yaşayan vatandaşların da olumlu görüşlerinin alınarak, bölgede kamulaştırmaların yapıldığını ifade etti. Toplantı sonunda kent içinde yer alan araç kiralama firmaları ile ilgili meclis üyelerinin şikayetleri anlatıldı.

Araç Kiralama Firmalarına Uyarı

Şehir içindeki araç kiralama şirketlerinin büyük çoğunluğunun emlak, trafik takip ve benzeri isimlerle ruhsat aldıklarını tespit ettiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün söz konusu tespitle ilgili firmalara süre verdiğini, ruhsatlarını yenilememeleri durumunda müeyyideler uygulayacaklarını söyledi. Bu firmaların kent içindeki park etmeleri ile ilgili de çalışma yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu firmalara tek araçlık park izni vereceğiz. 10 tane aracı olsa dahi firma önüne tek araç park edebilecek” dedi.

Saldırıya Uğrayan Yüzgider Geri Döndü

Belediye’nin Temmuz toplantısında önceki ay saldırıya uğrayan MHP’li Meclis üyesi Mazlum Yüzgider’de katıldı. Bir ay aradan sonra tekrar meclise dönen Yüzgider’e Başkan Cengiz Ergün ve meclis üyeleri geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşanan olayın gerçekten üzücü olduğunu belirten Başkan Ergün; “ Allah Mazlum kardeşimizi bizlere bağışladı.Kendisi menfur bir saldırıya uğradı, bir arkadaşını da bu saldırı da kaybetti. Ancak kendisi tekrar aramıza döndü ve çok sevdiği Manisa için çalışmalarına başladı. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun derken onu bağrına basan sayın meclis üyelerine de teşekkür ediyorum” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi ile CHP grubu da saldırıya uğradıktan sonra iyileşerek görevinin başına dönen Malzum Yüzgider’e geçmiş olsun diyerek hoş geldin dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu