Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.07.2011 17:55

MANİSA’nın tarihi Ulucami yolu üzerinde bulunan Ulutepe Caddesi’ndeki Arnavut taşı ile döşeli yolun düzenlenme çalışmalarına vatandaşların Belediye’ye talepleri noktasında ara verildi. Bölgenin tarihi dokusu nedeniyle Anıtlar Kurulu’nun mevcut taşların değiştirilmesine izin vermediğini, aksi takdirde cezai müeyyide uygulayacağı yönünde kendilerini uyardığını vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Anıtlar Kurulu’na Arnavut taşı yerine granüllü parke taşı ya da taban tuğlası döşenip döşenemeyeceği konusunda yazı yazacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ile birlikte İshak Çelebi Mahallesi Ulutepe Caddesi’ndeki çalışmaları inceledi. Kaldırım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve yeşil kuşak projesinin uygulanacağı Ulutepe Caddesi’nde, yolun düzenlenmesi konusunda vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Başkan Ergün’e Arnavut kaldırımı ile düzenlenmiş yolun aynı sistemde devam etmemesi konusunda mahalle sakinlerinden şikayet geldi. Söz konusu yolun düzenlenmesi ile ilgili Manisa Belediyesi’nin yetkisinin bulunmadığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bölgenin tarihi bir bölge olmasından dolayı Anıtlar Kurulu’nun izin ve önerisiyle düzenleme yapılabildiğini, aksi takdirde cezai müeyyide uygulanacağının kendilerine bildirildiğinin altını çizdi.

Anıtlar Kurulu’na Öneri Sunulacak

Anıtlar Kurulu’nun yolun mevcut sistemle devam etmesi yönünde kendilerine düzenleme izni verdiklerini vatandaşlara anlatan Başkan Ergün, “Ancak Arnavut kaldırımlı bu mevcut sistem, hem yayalar, hem de araçlar için sıkıntılar doğuruyor. Sizlerin şikayeti de bu duruma netlik kazandırıyor. Biz de buradaki mevcut sistemle devam etme taraftarı değiliz ancak Anıtlar Kurulu, Arnavut taşı ile yolun düzenlenmesini, aksi takdirde cezai müeyyide uygulanacağını bize bildirdi. Biz bu konu ile ilgili Anıtlar Kurulu’na Ulutepe Caddesi’ne Kayacık Sokak’ta yaptığımız gibi parke taşı ya da taban tuğlası döşeyip döşeyemeyeceğimiz konusunda yazı yazacağız. Gerekirse kuruldan bir yetkiliyi ilimize davet edip, bu sistemle yaptığımız örnekleri göstereceğiz” dedi.

Vatandaşı Mağdur Etmek İstemeyiz

Ulutepe Caddesi sakinlerinin mevcut yol ile ilgili sıkıntılar yaşadıkları konusunda duyumlar aldıklarını ve aldıkları bu duyum üzerine bölgeyi ziyaret ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Sizleri mağdur etmek istemiyoruz. Ancak ne yazık ki bazı bürokratik engeller var önümüzde. Bu da elimizi kolumuzu bağlıyor. Sizlere rağmen çalışma yapmak niyetinde değiliz. Hele ki aklınıza verilen oya göre hizmet gittiği hiç gelmesin. Sizlerin rahat bir çevrede, yaşanabilir bir çevrede oturabilmeniz amacıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Umarım bu sıkıntınızla ilgili de olumlu yanıt alarak, hemen bu çalışmalarımızı tamamlarız” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu