23.05.2013 17:26

MANİSA Belediyesi’nin İzmir-Bursa sürat yolundaki trafiği rahatlatmak amacıyla temelini attığı Alparslan Türkeş Kavşağı’nda çalışmalar hızla devam ederken, Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü de, yağmur suyu drenaj çalışmasını büyük ölçüde tamamladı.

Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün Alparslan Türkeş Kavşağı’nda sürdürdüğü yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu ve Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu yerinde inceledi. çalışmaların geldiği nokta hakkında Nohutçu’dan bilgi alan Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, çalışmanın İzmir-Bursa sürat yolu ve Kenan Evren Sanayi Sitesi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde yağmur suyu drenaj çalışmasının 330 metre olarak tespit edildiğini belirten Çipiloğlu, “Onun hemen hemen 300 metresini bitirdik. Son 30 metresi kaldı, onun da son bağlantıları yapılıyor. Bizim kavşağımız açılmadan önce bütün yağmur suyu drenaj çalışmalarının tamamı bitmiş olacak. Yarın herhangi bir yağmur yağdığında hiçbir sıkıntımızın olmayacağını biliyoruz. İzmir-Bursa sürat yolundaki binlik atık su boru hattına 800’lük hat olarak bağlantı yapıyoruz. Yani gelebilecek bütün yoğunluktaki suyun binlik hatta aktarımı kolay ve rahat olacak. Hafta başına kadar çalışmalarımızın tamamını bitirmiş olacağız” dedi.