Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
25.05.2013 16:06

MANİSA Belediyesi’nin kent içi toplu ulaşımda dönüşümü hayata geçirmesinin ardından kurduğu Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde araç takip sistemleri, güzergah haritaları, bilgi sistemleri konularında eksik hiçbir şey kalmadı. Merkezdeki çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz, yakın zamanda duraklardaki yoğunluğu da görecek sistemi de hayata geçireceklerini söyledi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, merkezin çalışmaları hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz’den bilgi aldı. Araç takip sistemleri, güzergah haritaları, bilgi sistemleri gibi bölümleri inceleyen Başkan Ergün, sistemlerin ne şekilde işlediği ile ilgili Deniz’e sorular yöneltti. Belediye’nin tüm araçlarının GPS sistemiyle buradan takip edilebildiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ayrıca 168 adet toplu ulaşım aracımızın bütün kamera izlemeleri ve mevcut hatların gidiş aralıkları, güzergahlarından yaptıkları sapmaları buradan görebiliyoruz. Hattın dışına çıkma konusunda bir ihmal olursa buradan rapor alınabiliyor. Vatandaş ile şoför arasındaki ilişkiler izlenebiliyor” dedi.

Toplu ulaşım araçlarına sivil denetim geliyor

Başlattıkları yeni bir çalışmayla duraklardan da görüntü takibi yapmak istediklerini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz de, “Şimdi biz Bilgi İşlem Müdürlüğü’müzle bir çalışma içerisine girdik. Duraklardaki görüntüyü de almak istiyoruz. Yani oralardaki yoğunluğu da görüp, ona göre araçların sevki sağlansın düşüncesindeyiz” dedi. Başkan Ergün, akıllı durakların sayısının da arttırılması konusunda gereğinin yapılmasını istedi. Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz, hazırlanan güzergah haritası üzerinden de Başkan Ergün’e bilgiler verdi. Haftada bir-iki gün toplu ulaşım araçlarına sivil olarak binilerek, genel bir kontrolün yapılarak, nerede, ne aksaklık yaşandığını tespit edilmesini de isteyen Başkan Ergün, “Böylelikle nerede aksaklık varsa bunları tespit ederek, üzerine gidelim” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu