Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.05.2013 11:55

AMERİKA Kansas Devlet Üniversitesi’nden 11 kişilik heyet, Manisa’yı ziyaret etti. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen Amerikalı heyet, Manisa Şehzadeler Mehteri’nin konserini izledi. Kansas Devlet Üniversitesi Dekanı Sue Maes, Manisalıların çok misafirperver insanlar olduğunu belirterek, kentin tarihi dokusuna hayran kaldıklarını söyledi.

Kansas Devlet Üniversitesi’ne bağlı 11 kişilik heyet, Türk kültürünü ve tarihini yakından tanımak amcıyla başlattıkları Türkiye gezisi kapsamında Manisa’yı da ziyaret etti. Kansas Üniversitesi İnsan Ekolojisi Fakültesi Bölümü’nden Profesör Delores Chambers, Psikolog Dennis Hemmendinger, Yönetici Debra Hiett, Doçent Mary Higgins, Doçent Elaine Johannes, Dekan Yardımcısı Shawna Jordan, Dekan Sue Maes, Haberleşme Öğretim Üyesi Jane Marshall, Dekan William Meredith, Yardımcı Doçent Marianne Swaney-Stueve ve Direktör Jennifer Rettele-Thomas’dan oluşan heyet, Manisa Şehzadeler Mehteri’nin Saruhan Bey Türbesi önündeki konserini de izledi. Kansas Devlet Üniversitesi Dekanı Sue Maes, mehterbaşı kıyafetlerini giyerek, mehteri yönetti.

Manisa tarihi bakımından çok önemli

Manisa’da bulunmaktan mutlu olduklarını ifade eden Kansas Devlet Üniversitesi Dekanı Sue Maes, “Burada insan ekolojisi diye bir bölümün profesörleriyle beraber, 11 kişilik bir grupla ziyarete geldik. Türk kültürünü, Türkiye’deki eğitim sistemini daha yakından öğrenmek, tanımak için geldik buraya. Birkaç şehri ziyaret ediyoruz, Manisa da bunlardan bir tanesi. Manisa, kendi tarihi bakımından çok önemli olduğu için ziyarete geldik. Manisa’nın insanları çok sıcakkanlı, çok misafirperver. Her gittiğimiz yerde ikramlarda bulunuyorlar. Gezdiğimiz yerlerde hep tarihi beldelere gittik. Eski sivilizasyonların, eski imparatorlukların hepsinin işaretlerini gördük ve Türk kültürünü, tarihini daha yakından tanıdığımız için çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün bize olağanüstü bir sürpriz yaptı. Çok mutlu olduk. Gerçekten beklemiyorduk. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Kent turizmini canlandırıyoruz

Amerika heyetini Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Kentimizi sürekli yeniliyor, tarihi mekanlarımızı gün yüzüne çıkartıyoruz. Buraya gelen yabancı konuklarımız mutlu ayrılıyorlar. Bu da ilimiz turizmine önemli bir katkı diye düşünüyorum. Kansas Üniversitesi heyeti, Manisa’dan hoşnut ayrılıyor. Kendilerini yine ağırlamak isteriz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu