Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.05.2013 13:02

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek’in OSB’nin genişletilmesi ve uygunluk raporu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle ilgili konuştu. OSB Yönetiminin bu konuda kendilerine herhangi bir başvuruda bulunmadığını ifade eden Başkan Ergün, “Basın yoluyla bu tür polemiklerin oluşturulmasını doğru bulmuyorum. Bizzat kendimin ve meclis üyelerimin imar komisyonunda çalışan arkadaşlarımın bu konuyla ilgili hiçbir bilgisi yok. Gönül isterdi ki valilikte yapılan sunum bizlere de yapılsın” dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek’in, bölgenin 6. etap genişletilmesi ve uygunluk raporu ile ilgili olarak Manisa Belediyesi’ni hedef alan suçlamalarına Belediye Başkanı Cengiz Ergün karşılık verdi. OSB Yönetiminin bu konuda kendilerine herhangi bir başvuruda bulunmadığını, konudan sadece Valilikte yapılan sunuma Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’in katılmasıyla haberdar olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Sait kardeşimiz bizim değerli bir dostumuz ve OSB’nin de yönetim kurulu başkanıdır. Ancak bu konu bugün ortaya çıkan bir konu değildir. OSB’nin geçtiğimiz yıllarda OSB’nin genişletilmesi, konut ve AVM yapılması noktasında plan değişikliği talepleri olmuştu. Bizde Manisa Belediyesi olarak hukuksal süreci beklemiştik ve planın iptaline gidilmişti. Ancak geçtiğimiz yıl içeriğinde üç bin konut ve sosyal alanların yapılması bulunan bir plan hazırlanmıştı. Bu planlarla ilgili olarakta benim Manisa’da bulunmadığım bir dönemde giden valimize sunum yapılmıştı. Bu sunuma da sadece Belediye Başkan Yardımcımız Azmi Açıkdil katıldı. Ben yapılan sunumla ilgili Azmi beyden gerekli bilgileri aldım. Biz o günden bugüne halen beklemekteyiz” dedi.

Sunumun Bize de Yapılmasını Beklerdik

Başkan Ergün açıklamalarında “Gönül isterdi ki Valilikte yapılan sunum Manisa Belediyesi’nde meclis üyelerine, imar komisyonunda yer alan arkadaşlarımıza hatta meclis toplantımızda da yapılsın. Bizzat kendimin ve meclis üyelerimin, imar komisyonunda çalışan arkadaşlarımın bu konu hakkında bilgisi yok. Kendileri bizi bilgilendirirse mutluluk duyarız. Ancak biz kendilerinden böyle bir yaklaşım göremedik. Basın yoluyla bu tür polemiklerin oluşturulmasını doğru bulmuyorum. Ben bundan önceki açıklamalarımda da herkes kendi görevini yapsın, AVM ve konut alanlarını Manisa Belediyesi’nin yapar demiştim” dedi.

Sanayi Yatırımlarının Önüne Engel Değiliz

OSB’de sanayi ile yapılacak yatırımların önüne engel olmadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bizim bu kentin gelişimine katkı sağlayacak sanayi yatırımlarına engel olmak gibi bir yaklaşımımız olamaz. Bunu bu şekilde ifade etmelerini doğru bulmuyorum. Ancak OSB içerisinde fabrika ve sanayi kuruluşları dışında yapılacak konut ve AVM tarzı uygulamalarda belediyenin görüşünün dikkate alınması gerekir. Kimse Manisa Belediyesi, OSB’nin gelişimine engel oluyor şeklinde kentte hava yaratmasın” dedi.

Muradiye’de Durumu OSB Yönetimi Gitsin Yerinde Görsün

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bugün yeni alanlarla ilgili oluşum düşünülmesine rağmen, Muradiye’de Orta Ölçekli Sanayi’de bulunan fabrikaların hangi durumda olduğunu da OSB yönetiminin yerinde görmesini istedi. Muradiye’de bulunan fabrikalarında bu kapsamda OSB sınırları içine alınarak ıslah edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ergün, “Mevcut yönetimin bunu da değerlendirmesi gerekir. OSB yönetimi orda ki sorunların ortadan kalması için acil olarak bu konuyu gündemine almalıdır. Biz istişareye her zaman hazırız. Bizlere sunacakları talepler varsa. İçtenlikle dinlemeye hazırız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu