Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
12.06.2013 12:05

Amerika Kansas Devlet Üniversitesi’nden Manisa’ya gelen 11 kişilik öğretim görevlisi, Şehzadeler Mehteri’nin konserine katıldı. Konseri dikkatle dinleyen öğretim üyeleri atmosferden çok etkilendiklerini belirtirken, heyet içerisindeki Thomas Jackson’ın temsili mehterbaşı olarak mehter takımını yönetmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Manisa Belediyesi’nin destekleriyle kentin çeşitli noktalarındaki konserlerine devam eden Şehzadeler Mehteri’nin Saruhan Bey Türbesi önündeki konserine Amerikalı öğretim üyelerinden oluşan heyet misafir oldu. Türk kültürünü ve tarihini yakından tanımak amacıyla başlattıkları Türkiye gezisi kapsamında Manisa’ya gelen Kansas Devlet Üniversitesi’ne bağlı 11 kişilik heyet, Saruhan Bey Türbesi önünde gerçekleştirilen konseri dikkatle dinledi. Mehterbaşı Süleyman Altuğ tarafından karşılanan heyete, ‘Genç Osman’, ‘Mehter Marşı’, ’Türkler Geliyor’, ‘Estergon Kalesi’ gibi seçkin marşlar seslendirildi. Heyet içerisinde yer alan Thomas Jackson, temsili mehterbaşı olarak mehter takımını yönetirken, konser sonunda Amerikalı öğretim üyeleri mehter takımını ayakta alkışladı.

Amerikalılar’dan Başkan Ergün’e Övgü

Heyetin Türkiye gezisine eşlik eden Eyyüp Esen aracılığıyla düşüncelerini paylaşan Amerikalı öğretim üyeleri, konser dolayısıyla Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti. Manisa’da çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Margaret Ryan, ‘İlk kez böyle bir organizasyon ile karşılaşıyoruz. Mehter takımının canlı performansını izleme fırsatı verdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok etkilendim” dedi. Bala Natarajan da Türk kültürüne hayran kaldıklarını belirterek, “Unutulmaz bir gün yaşadık. Değerli Belediye Başkanınız’a teşekkür ediyorum. Bizlere Türk ve Osmanlı atmosferinden güzel kesitler sundular” dedi. Mehter kıyafetleri giyerek, Mehter Takımı’nı yönetmenin kendisini oldukça heyecanlandırdığını söyleyen Thomas Jackson ise, “Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün bizler için böyle bir sürpriz yapmasından dolayı çok mutlu olduk. Mehter kıyafetleri giymek inanılmaz güzel bir histi. Konserin ilk dakikalarında yüksek ses beni çok etkiledi. Hatta bir yerleri fethedesim geldi. Türk kültürünü, tarihini daha yakından tanıdığımız için çok mutluyuz” dedi. Konser sonunda heyet, Mehter Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu