Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.06.2013 20:04

YARGITAY 1. Başkanı Ali Alkan, Manisa Barosu tarafından düzenlenen ‘Yargı Etiği ve Geciken Adalet’ isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen konferansa Manisa Belediyesi adına Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil de katıldı.

Manisa Barosu, ‘Yargı Etiği ve Geciken Adalet’ isimli konferans düzenledi. Konferansın konuşmacılığını Yargıtay 1. Başkanı Ali Alkan yaparken, Saruhan Otel’de düzenlenen toplantıya Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, daire müdürleri, Manisa Barosu’na bağlı avukat ve hakimler ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konferans öncesi Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Balkız, Türkiye’de adaletin geç işlediğine vurgu yaptı, adaletin ekmek gibi, su gibi önemli olduğunun altını çizdi.

Adli sistemin tıkır tıkır yürüdüğü söylenemez

Balkız’ın ardından Yargıtay 1. Başkanı Ali Alkan konferans vermek üzere davet edildi. Türkiye’de adli sistemin hızlı yürümediğini aktaran Alkan, “Türkiye’de adalet gecikiyor mu? Tabi ki adalet gecikiyor diyeceksiniz. Bir kısmınız ise gecikmesine razıyız, gerçekleşmiyor diyeceksiniz. Türkiye’de adli sistemin, yargı sisteminin tıkır tıkır yürüdüğünü söyleyemeyiz. Adalet gecikiyor. Yargılama uzuyor. Ama söylenildiği kadar uzuyor mu? Dünyadaki adaletin gerçekleşme süresi ne kadardır? Dünya ortalamasına göre durumumuz nedir? Biz hakim ve savcılar mesleğe başladığımızdan beri bu sorunun farkındayız. Mesleğe başladığımızdan itibaren aramızda düşünce teatisinde bulunuruz. Bu durumu düzeltmek için yasaların el verdiği ölçüde kendi çapımızda adaleti hızlandırmak için girişimlerde bulunuruz. Özellikle bir veraset ilamının verilmesi için gün tarihinin normal bir davranış olmadığını düşünüyorum. Bir veraset ilamı nüfus kaydı olduktan sonra aynı gün içerisinde verilmesi gerekir. Veraset ilamı verilmesi için duruşmanın talik edilmesi, buna bağlı olarak davaların birbirine bağlı olarak domino etkisi yaratarak gecikmesi sonucunu doğurur” dedi.

Alkan onuruna akşam yemeği

Saruhan Otel’deki konferansın ardından Vali Abdurrahman Savaş, Yargıtay 1. Başkanı Ali Alkan onuruna Anemon Otel’de akşam yemeği verdi. Yemeğe Vali Savaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, daire müdürleri, Manisa Barosu’na bağlı avukat ve hakimler katıldı. Yemeğin ardından Alkan, Manisa programını noktaladı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu