Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
15.06.2013 16:25

MANİSA Belediyesi, kamulaştırmalarla rahat bir nefes aldırdığı Lalapaşa Mahallesi’ndeki çalışmalarda sona geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalleyi bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, “İmarda yol ve yeşillik olarak görünen evleri kamulaştırarak, burayı güzel bir mahalle haline getirdik. Halkımızın merakla beklediği, mahallemizin dokusuna uygun tarihi parkın yapımında da sona geldik.” dedi.

Lalapaşa Mahallesi’nde tarihi yapıyı gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlattığı kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan Manisa Belediyesi, mahalle halkının beklediği park, kaldırım ve yol yapımında sona geldi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Lalapaşa Mahallesi’ndeki Arapalan Camii olarak bilinen Mahmut Efendi Camii çevresindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Ergün’e Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü ve Park Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır eşlik etti. Bedelleri ödenerek kamulaştırmaları tamamlanan yapıların ardından cami etrafının rahat bir nefes aldığını belirten Başkan Ergün, cami çevresindeki kaldırım çalışmalarında sona gelindiğini, cami arkasında bulunan alanın da park olarak değerlendirildiğini söyledi.

Mahalleye Tarihi Park

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği mahalle ziyaretinde, çalışmaların vatandaşların talepleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bilindiği üzere Lalapaşa Mahallemiz’in simgelerinden biri olan, 1570 yılından bu yana Osmanlı mimarisini yansıtan Arapalan Camii’nin etrafındaki kamulaştırmalarımız tamamlandı. İmar planında yol ve yeşil alan üzerinde kalan yapıların yıkımını gerçekleştirmemizin ardından program dahilindeki işlemleri sırasıyla gerçekleştirdik. Kamulaştırmalarla beraber caminin güzelliğini ortaya çıkarmamızın yanı sıra mahallenin ihtiyacı olan yol, kaldırım ve parkın yapımını da kolaylaştırmış olduk. Cami arkasında bulunan alanı tarihi park olarak değerlendirdik. Burada caminin tarihi mimarisine uygun bir park yaptık. Aydınlatmaları da tamamlanan parka oturma banklarını da koyacağız. Yine halkımızın talebi üzerine çocuklarımız için çocuk oyun guruplarını da parkımız içerisinde değerlendireceğiz. Son olarak yolun dört bir yanına asfalt dökeceğiz. Tüm eksikliklerini gidererek mahallemizi yepyeni bir görünüme kavuşturduğumuza inanıyor, tüm çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vatandaşlardan Başkan Ergün’e Teşekkür

Lalapaşa Mahallesi gezisi esnasında Başkan Ergün’ün yanına gelerek, çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden mahalle sakinleri, yıllardır hizmet almayan Lalapaşa’ya beklenen hizmetin gelmesinden dolayı memnun olduklarını ifade etti. Başkan Ergün de her mahalleye eşit hizmet götürmenin çabasında olduklarını belirterek, “Amacımız elbette vatandaşlarımızın mahallesini, sokağını rahatça yaşanılabilir hale getirmektir. Yaşlısını, gencini, çocuğunu düşünerek, her kesime hitap eden, tarihi dokuyu bozmadan her mahallemize olduğu gibi burada da bir çalışma yürüttük. Yeşillendirmeleriyle birlikte burası çok güzel, tarihi bir park haline gelecek. ” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu