Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
19.06.2013 15:52

MANİSA Belediyesi, Lalapaşa Mahallesi ile Kaynak Mahallesi’ni ayıran Haydar Deresi üstündeki sosyal alan çalışmalarında sona geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bölge halkının istediği çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirterek, “Derenin kötü koku ve görüntüsünü ortadan kaldırarak, mevcut bölgeyi halkımızın isteği doğrultusunda sosyal alana çevirdik. Mahalleye yakışır, yıllardır beklenen hizmeti gerçekleştirdik” dedi.

Manisa Belediyesi kent merkezinden geçen dere kenarlarında başlattığı çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Lalapaşa Mahallesi ile Kaynak Mahallesi’ni ayıran Haydar Deresi’nde başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Haydar Deresi’ndeki çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü ve Park Bahçe Müdürü Serpil Çakır ile birlikte yerinde inceleyerek, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnceleme esnasında mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ergün, balkonlardan kendisine selam veren vatandaşlara da teşekkür etti.

Mahalleye Yakışır Hizmet

Haydar Deresi çevre düzenlemesinin kısa sürede tamamlanmış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Başkan Ergün, mahallenin park, yeşil alan ve otopark ihtiyacının karşılandığını belirtti. Mahalle halkının kötü koku ve kötü görünümden şikayetçi olduğu derenin bambaşka bir hale geldiğini belirten Başkan Ergün, “Vatandaşlarımız yıllardır Haydar Deresi’nin olumsuzluklarını yaşıyorlardı. Bizler de burayı dere kenarlarını düzenleme çalışmalarımız kapsamına aldık. Öncelikle kötü görüntüyü dere üstünü kapatarak ortadan kaldırdık. Ardından peyzaj projesini uyguladık. Şuanda yer döşemeleri ve oturma alanları tamamlanan alanın yeşillendirmesine başlıyoruz” dedi.

Asırlık Çınar Altında Keyif

Manisa’nın en güzel mahallelerinden biri olan mevcut alanı, halkın isteği doğrultusunda düzenlediklerini belirten Başkan Ergün, alanda bulunan ağaçları da peyzaj içerisinde değerlendiklerini belirtti. Halkın asırlık çınarın altında keyifli zaman geçirebilmeleri adına, çınar çevresine oturma alanları yaptıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Buradaki çalışmalar mahallenin simgesi haline gelen asırlık çınar ağaçlarını daha görkemli getirdi. Mahalle halkımızın çalışmalardan oldukça memnun olduğunu görüyoruz. Mahalleye yakışır, yıllardır beklenen hizmeti gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Amacımız onların ve çocuklarının keyifli zaman geçirebileceği bir alan ortaya çıkarmaktı. Yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte diğer mahallelerimizi olduğu gibi burayı da bambaşka bir hale getirmiş olacağız. Kentimize ve bölge halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu