Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.07.2011 14:38

Balkanlar ve Ortadoğu Genel Müdürü Büyükelçi Hakan Okçal’ı Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret ettikleri illerde Belediye Başkanları ile doğrudan temas kurarak, Dış İşleri Bakanlığı’ndan arzu ve isteklerini dinlediklerini belirten Büyükelçi Akçal, tarihi, kültürü ve ekonomisiyle Türkiye’nin önemli illeri arasında bulunan Manisa’yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’de değişik illere ziyaretlerde bulunarak, illerin sorunları ve istekleri noktasında araştırmalar yapan Balkanlar ve Ortadoğu Genel Müdürü Büyükelçi Hakan Okçal, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarete Okçal’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ile birlikte Okçal’ın beraberinde ki heyet katıldı. Türkiye’de değişik illere ziyaretlerde bulunduklarını ve Dış İşleri Bakanlığı ile ilgili olarak istek ve arzularını dinlediklerini ifade eden Okçal, “Tabi tarihiyle, kültürüyle, aynı zamanda ekonomisiyle Türkiye’nin çok önemli merkezi olan Manisa’nın en yetkili amiri sizsiniz. Bu nedenle sizi ziyaret etmekten ve Manisa’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eminim ortak projelerle Manisa’nın tanıtımına birlikte katkı sağlarız” dedi. Büyükelçi Okçal ve beraberinde ki heyeti Manisa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Şehzadeler Şehri Manisa’nın Osmanlı İmparatorluğu’na dayanan bir kültürü olduğunun altını çizdi. Buna rağmen turizm noktasında yeterli seviyeye ulaşamadıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa’da turizmi hareketlendirmek amacıyla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Özellikle tarihi eserleri ortaya çıkarılması amacıyla başlattığımız kamulaştırmalar devam ediyor. Manisa’nın önemli tarihi mekânlarından birisi konumunda olan Ulucami ve çevresinde kamulaştırma kararı aldık. O bölgede üç yüze yakın gecekondu var. Manisa’nın en güzel yeri konumunda olan Ulucami ve çevresinde çalışmalarımız azimle devam edecek” dedi.

Spil Dağı ve Gediz Manisa’yı Kurtarabilir

Yıllardır Manisa’da yaşayan, bu kentte doğmuş biri olarak Manisa’yı iki projenin kurtarabileceğini dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bunların Spil Dağı ve Gediz olduğunu söyledi. Öncelikle Spil Dağı’nın Manisa turizmine kazandırılması gerektiğini ifade eden Ergün, “Orada yapılacak oteller, spor tesisleri ile birlikte en önemlisi teleferik projesidir. Tabi bu belediye bütçesiyle yapılabilecek bir yatırım değil. Biz daha önce Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na bununla ilgili bir proje sunmuştuk. İnşallah dikkate alınacağını umuyorum” dedi. Manisa’nın turizmini canlandıracak ikinci projenin ise Gediz olduğunu belirten Başkan Ergün, “Benim seçim döneminde söylediğim Gediz Projesi, Manisa için büyük önem taşıyor. Bunu ilk defa size açıklıyorum. Bununla ilgili olarak çalışmalarımıza başladık. Gediz’in Çevre Bakanlığı’ndan alınacak hibelerle kurtarılması gerekiyor. Biz bununla ilgili hedefimizi koyduk. İnşallah Gediz ve çevresini de Manisa turizmine kazandırmak istiyoruz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu