Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.10.2013 16:07

Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne Avrupa’da kullanılan son teknolojiyle donatılmış iki yangın söndürme aracı ve bir öncü araç olmak üzere üç adet araç takviyesi yapıldı. Belediye önünde gerçekleştirilen araç tanıtımında konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün Ege Bölgesi’nde, alınan araçların özelliklerini taşıyan araç olmadığını belirterek, maliyeti 1,5 milyon TL’yi geçen araçların Manisa İtfaiyesi’ne 755 bin TL’ye kazandırıldığını söyledi.

İtfaiye Müdürlüğü’ne kazandırılan üç yeni yangın ve kazalara müdahale araçlarının tanıtımı Manisa Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Araçların tanıtımına Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Taner İçöz, Funda Solak, Serpil Çakır, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, İtfaiye Müdürü Ali Gül ile birlikte belediye meclis üyeleri ve itfaiye personeli katıldı. İtfaiye Müdürü Ali Gül, araç tanıtımında araçların özellikleri hakkında Başkan Ergün’e bilgi verdi. Son teknoloji ile donatılan araçların bünyelerine kazandırıldığını ifade eden Gül, “Bu araçların şu anda maliyeti 1,5 Milyon TL civarında. Bu araçların bir tanesini Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık dört yıl önce 750 bin TL’ye aldı. Üzerinde de bu özellikler bulunmuyordu. Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin” dedi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün göreve gelmesiyle birlikte Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün tarihinde ilk kez bu kadar ekipmana sahip olduğunu ifade eden İtfaiye Müdürü Gül, “Müdürlüğümüze 2010 yılında altı yeni araç takviyesi yapıldı. Geçtiğimiz yıl beş aracımızın yenilenmesi yapıldı. Bugün yine bu araçlar bünyemize katıldı. Müdürlüğümüzde yapılan iyileştirmeler ve malzemeler ile birlikte Ege Bölgesi’nde tek müdürlük haline geldik. Bize yapmış olduğu katkılardan dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Ege Bölgesi’nde Tek

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, alınan araçların Ege Bölgesi’nde İzmir de dâhil olmak üzere hiç bir İtfaiye Müdürlüğü'nde benzer özelliği taşıyan aracın bulunmadığını söyledi. Göreve geldiklerini günden bu yana müdürlüklerin eksiklikleri noktasında tespitler yapıldığını ve bunların birer birer tamamlanarak Manisa’nın Büyükşehir’e hazırlandığını ifade eden Ergün, “İtfaiye Müdürlüğümüz can ve mal kayıplarında acil müdahale yapan, önem verdiğimiz bir birimimiz. Tabi geçtiğimiz süreç içerisinde çöp yangını gibi trafik kazası ve diğer yangınlar noktasında istemediğimiz olaylar meydana geldi. Görev yapan arkadaşlarımız üç dakika içerisinde birçok olaya anında müdahale ederek, görevlerini yerine getirdi. Müdürlüğümüzde görev yapan yüzün üzerinde arkadaşımıza da bu özverili çalışmalarından dolayı Manisa halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mevcut Bütçeyle Büyükşehir Hizmeti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bugüne kadar yapılan hizmetlerle Manisa Belediyesi’nin mevcut bütçeyle Büyükşehir hizmeti vermeye başladığını ifade ederek, “KDV teşviki ile birlikte bu araçlar yarı maliyetine Manisa’ya kazandırılmıştır. Ayrıca iki yangın söndürme aracının yanında öncü araçta ücret ödenmeden İtfaiye Müdürlüğü’nün araç parkına girmiştir. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah üzücü olaylar yaşanmaz ve bu araçlara da gerek kalmaz. Ancak hayatın içinde maalesef bunlarda var. İnşallah bu araçlarımız yangında, kazada her türlü olumsuz olaylarda can ve mal kayıplarını önler. Allah bu hizmetleri ilçeler noktasında da bizlere yapmayı nasip etsin” dedi. Başkan Ergün daha sonra yangın söndürme araçlarından birine binerek test ederken, araçlar önünde itfaiye personeli ile fotoğraf çekildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün son olarak belediye önünde araçların tanıtımına katılan vatandaşlara lokma dağıttı.

Üç Yeni Aracın Özellikleri

Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne kazandırılan iki adet MAN marka çift kabinli Yangın Söndürme Araçları Avrupa’da CAFS (one-seven) sistemi ile tanınıyor. Yangın söndürme araçları suyu ve köpüğü az miktarda kullanmasına rağmen, yangınlara daha etkili müdahale yapabiliyor. Ayrıca araçlar, üzerinde bulunan hidrolik açma-kesme ve kurtarma ekipmanları sayesinde trafik kazaları ile birlikte diğer kurtarma olaylarına da anında müdahale edebiliyor. Izusu marka 4x4 öncü araç ise arazi koşullarında daha rahat hareket ederek, 300 lt su kapasitesi sayesinde yangınlara ilk müdahaleyi yaparken, kurtarma olaylarına da müdahale edebilecek özellikleri taşıyor.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu