Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
25.10.2013 18:00

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Merkeze bağlı Muradiye beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret ederek ellerini sıkan Başkan Ergün’e, Muradiye halkı büyük ilgi gösterdi. Belde meydanında bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, mevcut belediye bütçesiyle büyükşehir hizmeti vermeye başladıklarını belirterek, “Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsun. Büyükşehir bütçesiyle birlikte Manisa’yı nasıl güzelleştirdiysek, bu bölgemize de aynı hizmetleri yapmak boynumuzun borcu olsun” dedi. Muradiye’nin CHP’li Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı’da Başkan Ergün’den övgüyle bahsederken, “Bugüne kadar tek yardım aldığımız kurum Manisa Belediyesidir. Kendisine Muradiyeliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma gününü Manisa Merkezi bağlı Muradiye Beldesinde geçirdi. Başkan Ergün’ün Muradiye ziyaretine Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Taner İçöz, Serpil Çakır, Türkan Taş Köroğlu, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Eryılmaz, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Sezai Gürcan, MHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Hacer Semerci ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Papuçcuoğlu katıldı. Muradiye’nin CHP’li Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı’da Başkan Ergün’e Muradiye ziyaretinde eşlik etti. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muradiye ziyaretine esnaf ziyaretleriyle başladı. Muradiye’de bulunan dükkan ve kahvehaneleri tek tek gezen Başkan Ergün, Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil ve beraberindekiler ile birlikte vatandaşlarla tokalaştı. Vatandaşlar Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ederken büyük ilgi gösterdi. Başkan Ergün daha sonra belde meydanında bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Ergün burada vatandaşların sorunlarını da dinleme fırsatı buldu. Beldelerini ziyaret ettiği için Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Muradiye Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı, beldelerinin sorunlarından bahsetti. Öncelikli sorunlarının imar sorunu olduğunu ifade eden Yavaşlı, “Revizyon imar planı hazırladık ancak merkezde yaşanan sorunlarla aynı sorunları yaşadık. Şu anda sadece çekme mesafeleriyle ilgili küçük çapta bir imar izni veriyoruz. Beldemizin bütçesi iyi durumda. Yine beldemize güzel bir kültür merkezi kazandırıyoruz. İçerisinde sinema salonları, düğün salonları yer alacak. Doğalgazla ilgili sorunumuzu çözdük. Şu anda beldemize 17 kilometre doğalgaz hattı döşendi” diye konuştu.

Yavaşlı Başkan Ergün’ü Övdü

Muradiye’nin CHP’li Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den övgüyle bahsetti. Dört buçuk yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü ifade eden Yavaşlı, “Başkanlık görevim süresince bütün kurumlarla ilişkilerimiz oldu. CHP’li bir başkan olarak değil bir kardeşiniz olarak şunu açıkça gönül rahatlığıyla ifade ediyorum. Muradiye’ye bu süre içerisinde tek ‘hayır’ demeyen kurum Manisa Belediyesi olmuştur. Hiçbir zaman taleplerimiz geri çevrilmedi. Bugün yine Manisa Belediye Başkanımız beldemizi ziyaret ederek taleplerimizi dinlemiştir. Ben kendisine Muradiyeliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yavaşlı’nın Asfalt Talebine Olumlu Cevap

Muradiye Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı, eski Muradiye-Manisa yoluyla ilgili de Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e talepte bulundu. Yavaşlı, Muradiye sınırları ile Manisa sınırları arasında kalan 4 kilometrelik yolun asfaltlanması talebinde bulunarak, “Muradiye halkı ile birlikte Yuntdağı köylüleri bu yolu kullanıyor. Bu yolun biran önce asfaltlanmasını istiyoruz. Yaparsanız mutlu oluruz” dedi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de bu talebe anında cevap verdi. Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü’ye gerekli talimatları veren Başkan Ergün, yolun biran önce programa alınarak asfaltlanmasını istedi.

Mevcut Bütçeyle Büyükşehir Hizmeti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı konuşmada ilçe, belde ve köylere büyükşehir yasasının kendilerine verdiği yetki dâhilinde hizmet götürmeye başladıklarını söyledi. Hizmetlerin mevcut belediye bütçesiyle yapıldığının altını çizen Başkan Ergün, “Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bütçemiz daha büyükşehir bütçesi olmadı. Biz yapılan bu hizmetleri şu anda ki mevcut bütçemizle yapıyoruz. Şu anda köylerimizin parke taşı, camii aydınlatmaları, köy okullarımızın çevre düzenlemesi, oturma bankları ve çöp konteynırı, otobüs durakları ihtiyaçlarını karşıladık. Şu anda 80’e yakın köyümüzün çöp toplama işlemini gerçekleştiriyoruz. Yuntdağında ve kampüs yolunda 14 kilometrelik asfaltlama yaptık. Tabi seçimden sonra bütçemiz daha da artacak. Manisa Merkez’i nasıl güzelleştirdiysek, aynı hizmetleri buralara da yapacağız. Bunun sözünü şimdiden size veriyorum. Belediye Başkan Yardımcım Azmi Bey sürekli bölgeyi ziyaret ediyor. Ekibi ile birlikte hizmetleri takip ediyor. Ben demek o demek, o demek ben demek! Aramızda ayrı gayrı yok” şeklinde konuştu.

Hizmetin Siyaseti Olmaz

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belde belediyesinin kapatılmasından şikâyetçi olan Muradiye Belediye Başkanı Yavaşlı’ya esprili bir dille davette bulundu. Her günün yeni bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Sende bizim yanımızda yer al, Muradiye’yi birlikte kalkındıralım. Hizmetin siyaseti olmaz. Biz kimseyi Ak Partili veya CHP’li diye ayırmadık. İmkânlarımız dâhilinde Manisa’da her mahalleye eşit hizmet götürdük. Eğer bu makama bizi bir kez daha layık görürseniz bu hizmetlerin aynısını ilçe, belde ve köylerimize yapmak boynumuzun borcu olsun. Şunu da ifade edeyim çok yakın zamanda Muradiye altın çağını yaşayacak. Bunun da bilinmesini istiyorum” dedi.

Öğrencilere Top Dağıttı Anaokulu’na Oyun Grubu Sözü Verdi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra beldede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Mehmet Baysal ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Ergün’e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Başkan Ergün öğrencilere Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu ve beraberindekilerle birlikte top dağıttı. Sıraya girerek Başkan Ergün’ün elinden top alan minik öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Başkan Ergün Okul Müdürü Mehmet Baysal’ın talebi üzerine okulun Anaokulu sınıfına oyun grubu sözü de verdi. Başkan Yardımcısı Serpil Çakır’a gerekli talimatları veren Başkan Ergün, talebin kısa sürede yerine getirileceğini söyledi.

Ziyareti İnönü Mahallesi’nde Noktaladı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, okul ziyaretinin ardından esnaf ve kahvehane ziyaretlerine devam etti. Son olarak Muradiye İnönü Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Ergün, burada da vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Ziyaret ettiği işyeri ve kahvehanelerde vatandaşların elini sıkan Başkan Ergün, halkın taleplerini de dinleme fırsatı buldu. Burada bir kahvehanede vatandaşlarla çay molası veren Başkan Ergün, daha sonra beldeden ayrıldı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu