27.10.2013 17:39

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Manisa Belediyespor, ligin beşinci haftasında konuk ettiği Balıkesir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında önemli ataklar geliştiren ev sahibi Manisa Belediyespor, istediği golü bulamayınca rakiplerinin puan kaybettiği haftada avantajı değerlendiremedi.

Manisa Belediyespor Mümin Özkasap Stadı’nda konuk ettiği Balıkesir Belediyespor’a, diş geçiremedi. Karşılaşmayı Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Manisaspor Teknik Direktörü Muraz Özdeş ile birlikte Manisa Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda futbolseverde izledi. Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, her iki takımda birbirine üstünlük sağlayamadı. İlk yarını en önemli atağı Manisa Belediyespor’dan geldi. Karşılaşmanın 8. Dakikasında Erhan’ın pasında topla ceza sahası içinde buluşan Zafer, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderemedi. İlk yarıda duran toplarla etkili olmaya çalışan konuk Balıkesir Belediyespor ise 29. dakikada Yusuf ile yakaladığı pozisyonu gole çeviremedi. Maçın ikinci yarısında ev sahibi Manisa Belediyespor oyunda kontrolü eline aldı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyunu rakip yarı sahaya yıkan yeşil-beyazlılar, Cüneyt ve Erhan ile etkili ataklar geliştirdi. Maçın 53. Dakikasında Cüneyt’in sert şutu üst direğe çarparak dışarı çıktı. İkinci yarıda Manisa Belediyespor adına en önemli pozisyon 63. dakikada yaşandı. Kornerden gelen topa iyi yükselen Engin Memişler’in kafa vuruşunda rakip takımdan İsmail, topu son anda çizgiden çıkararak mutlak golü önledi. Maçın 82. dakikasında Balıkesir Belediyespor’dan Yusuf, ceza sahası içine kadar taşıdığı topa sert vurdu, top kaleci Serkan’da kaldı. Karşılaşmanın 85. dakikasında oyuna ikinci yarıda dâhil olan Engin Memişler, hakeme yaptığı itirazlar sonucunda direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın son beş dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen ataklarını kesmeyen ev sahibi ekip, istediği golü bulamayınca karşılaşma 0-0 sona erdi. Manisa Belediyespor, aldığı beraberlikle rakiplerinin puan kaybettiği haftada grupta lider olma şansını da değerlendiremedi.

Stat: Mümin Özkasap Stadı

Hakemler: Önder Turgay Demirdak *, Mehmet Kaya *, Gökhan Barcın *

Manisa Belediyespor: Serkan Boydak **, Serkan Gaşi **, Can **, Erhan ** (dk. 71 Görkem *), Suat **, Kaan **, Zafer **, Erşan **, Cüneyt ** (dk. 71 Engin Memişler *), Tamer ** (dk. 63 Umut *), Engin **

Balıkesir Belediyespor: Aydın **, Görkem * (dk. 50 Berkem *), Salih Eleren **, Deniz * (dk. 73 Umut *), İsmail **, Salih Günay **, Feyyaz **, Semih **, Alaattin * (dk. 67 Ayberk *), Yusuf **, Doğukan **

Sarı Kartlar: Zafer, Erşan, Engin Ün (Manisa Bld.), Aydın, Deniz, İsmail, Doğukan, Berkem, Semih, Feyyaz (Balıkesir Bld.)