Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.07.2011 13:32

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, bu yıl Ramazan Ayı sergilerinin kurulacağı Eski Garaj ve çevresinde devam eden çalışmaları inceledi. Eski Garaj ile birlikte ara yollarda devam eden çalışmaları Ramazan Ayı’na kadar tamamlayacaklarını belirten Başkan Ergün, Ramazan sergilerinin eski garaj esnafının da işlerini hareketlendireceğini söyledi.

Bu yıl Cumhuriyet Meydanı yerine Eski Garaj’da kurulacak olan Ramazan Ayı sergileri nedeniyle bölgede devam eden çalışmalar hızlandırıldı. Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Cem Çöllü ve birim müdürleri ile birlikte çalışmaları inceleyen Başkan Ergün, çalışmaların Ramazan Ayı’na yetişeceğini söyledi. Sergilerin esnafa da olumlu yansımaları olacağının altını çizen Başkan Ergün, “Esnafımızın yanı sıra bu çevrede yaşayan vatandaşlarımız da aldığımız karardan memnun oldu. Daha önceleri özellikle akşam saatlerinde ıssızlaşan eski garaj ve çevresi bir ay boyunca hareketlenecek. Burada önümüzdeki yıllarda farklı etkinliklerde düzenleyerek, bölgeyi canlandırma hedefindeyiz. Aldığımız karar doğrultusunda aldığımız olumlu tepkiler de bizi mutlu etti” dedi.

Hareketliliği Sürekli Tutma Düşüncesindeyiz

Tarihi Bedesten’in restore edilmesiyle birlikte meydanın da Manisa Belediyesi tarafından düzenlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Amacımız bu bölgeyi sadece Ramazan Ayı’na özel hareketlendirmek değil. Biz buranın yılın on iki ayında da hareketli olmasını istiyoruz. Öncelikle Eski Garaj’a çıkan yolları sevgi yolları haline dönüştürerek ışıklandırma çalışmalarına başladık. Meydanın da yenilenmesiyle birlikte burada açılacak olan kafe ve restoranlarda buranın hareketlenmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Esnafın da Kendisini Yenilemesi Gerekir

Bölgede yapılan çalışmalarla birlikte esnafın da artık kendisini değiştirmesi ve yenilemesi gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, “Daha öncede söyledik Manisa’nın tarihi mekânları arasında yer alan bu bölgeyi cazibe merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Yaptığımız bu dönüşüm çalışmalarında esnafımıza da büyük görevler düşüyor. Esnaf arkadaşlarımızda değişen ve gelişen Manisa’ya ayak uydurmak amacıyla işyerlerini yenileyerek, modernleştirmeleri gerekiyor. İşte o zaman burada ki hareketliliği hep birlikte sağlamış oluruz” dedi. Başkan Ergün, Çarşı Mahallesi’ni ziyaretinde kendisine büyük ilgi gösteren çocuklara da top ve harçlık dağıttı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu