25.07.2011 13:59

MANİSA Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, kent merkezinde personel taşımacılığı yapan servislere yönelik denetim yaptı. Denetlenen 225 adet servis aracından 74’üne Manisa Belediyesi’nden ‘Güzergâh İzin Belgesi’ almaması nedeniyle cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Şehir merkezinde personel taşımacılığı yapan servis araçları, Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı trafik zabıtası ekiplerince denetlendi. Denetlenen 225 adet şehir merkezinde personel taşımacılığı yapan servis araçlarından 74 adetine Manisa Belediyesi’nden ‘Güzergah İzin Belgesi’ almadığı gerekçesi ile ceza-i işlem uygulandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, “Denetimlerimiz artarak devam edecek. Bugün itibariyle kentimizde faaliyet gösteren takriben 900 servis aracının bulunduğunu, bunlardan 450 aracın ‘Güzergâh İzin Belgesi’ aldığını tespit ettik. Diğer almayanlar için gerekli resmi uyarılarda bulunulmuş ancak yine de belge almamakta ısrar etmektedirler. Bu nedenle gerek müdürlüğümüze bağlı trafik zabıtası ekipleri ile gerekse Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimler sürdürülmektedir. Bahse konu servis taşımacılığı yapan gerçek veya tüzel kişilikler Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüklerinden ‘D2’ türü belge alan araç sahipleri almış oldukları belgeleri müdürlüğümüze ibraz etmeleri durumunda Belediyemizden ‘Güzergâh İzin Belgesi’ alması söz konusu olmayacaktır” dedi.