26.07.2011 14:31

MANİSA Belediyesi 2011 yılı Ramazan etkinlik programı, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu tarafından açıklandı. Etkinliklerin çoğunlukla Niobe Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirileceğini belirten Ustamehmetoğlu, bu yılki etkinliklerde etkinlik yapılan alana gelemeyecek vatandaşlara, etkinlikleri götüreceklerini kaydetti.

Ramazan ayı etkinlik programı, Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ile Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, 2011 yılı Ramazan etkinliklerinin kentin uzak mahallelerinde halkın ayağına götürüleceği belirtildi. Ramazan ayının ilk günü olan 1 Ağustos tarihinde Niobe Açık Hava Tiyatrosu’nda ilahi grubu ve sema gösterileriyle etkinliklerin başlayacağını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, yazın en sıcak günleri olması nedeniyle etkinliklerin çoğunlukla Niobe Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşeceğini kaydetti. Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, etkinlik saatlerinin 21.15 olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

Halkla İç İçe Olacağız

Bu yıl kente uzak mahallelerde etkinlik programlarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Ustamehmetoğlu, 2 Ağustos Salı günü Lalapaşa Mahallesi, 9 Ağustos Salı günü Nurlupınar Mahallesi, 16 Ağustos Salı günü Laleli Mahallesi, 23 Ağustos Salı günü Fatih Mahallesi ve 27 Ağustos Cumartesi günü de Bayındırlık Mahallesi’nde Manisa Belediyesi Konservatuvarı tarafından ‘Anadoludan Esintiler Konseri’ düzenleneceğini söyledi. Ramazan ayında gelenek haline gelen hediyelik eşya çadırlarının da Eski Garaj’da kurulacağını hatırlatan Ustamehmetoğlu, o bölgedeki esnafın işlerinin hareketlenmesi amacıyla böyle bir karar alındığını ifade etti. Manisa Belediyesi ile hayırseverler işbirliğiyle kurulan iftar çadırlarının da bu yıl yine devam edeceğini kaydeden Ustamehmetoğlu, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla iç içe olacaklarının altını çizdi.