29.10.2020 12:41

Kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesine bağlı Koruköy Mahallesi’nde bulunan 3 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) göletinde temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. Çalışmaları yakından takip eden Koruköy Mahalle Muhtarı Arif Varol, çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerini iletti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvansal üretim yapan vatandaşların ve mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca mevcut göletlerde bakım çalışmaları yapılarak, üreticilerin göletlerden en üst düzeyde faydalanması hedefleniyor. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda Yunusemre ilçesine bağlı Koruköy Mahallesi’nde bulunan 3 adet Hayvan İçme Suyu Göletinde temizlik ve bakım çalışmaları başladı. Mevcut göletlerin zaman içinde toprak ve balçıkla dolması, su tutma kapasitelerinin azalması nedeniyle, mahalle muhtarının talebi üzerine harekete geçilerek, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince arazide etüt çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda gölette temizlik ve genişletme ihtiyacı olduğu tespit edildi. Yapılan etütler neticesinde oluşturulan iş programı dahilinde Hayvan İçme Suyu Göletlerinin temizlenmesi ve büyütülmesi için gerekli çalışmalara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlanıldı. Ekiplerin sürdürdüğü çalışma sonrası göletler, üreticiler için daha verimli hale getirilecek.