04.08.2011 11:17

MANİSA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Ramazan pidesi üreten fırınları mercek altına aldı. Pidelerin hijyenik ve gramaja uygun üretilip üretilmediği konusunda fırınları denetleyen ekipler, esnafı bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının simgelerinden olan pidelerin sağlıklı şartlarda üretilip üretilmediği noktasında denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan ayı münasebetiyle halkın sıkça tercih ettiği ve iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesini üreten fırınlar, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Aydoğan İra, yaptığı açıklamada, mübarek ramazan pidesinin hijyenik olarak üretimi ve gramajı konusunda hassas davranıldığını belirterek, denetimlerin Ramazan ayı içerisinde sıkça yapılacağını söyledi. Zabıta Müdürü İra, konu ile ilgili fırıncıların da konuya hassasiyet göstermelerini isteyerek, Ramazan ayının simgesi olan pidenin, hijyenik şartlarda gramaja uygun üretilmesi hususunda uyarılarda bulundu. İra, aksi halde kesinlikle bu hususta tahammül gösterilmeyip bu kişilerin cezalandırılacağını da sözlerine ekledi.