08.04.2021 12:25

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mübarek Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala, ebedi istirahatgahlardaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı’na kadar 17 ilçedeki 2014 mahalle mezarlığının bakım, onarım, temizlik ve ilaçlama çalışmalarını tamamlayacak.

İl genelindeki mezarlıkların bakım ve onarımlarını hassasiyetle yürüten Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, Ramazan ayı öncesi çalışmalarına hız verdi. Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 ilçedeki mezarlıklarda yabancı ot ilaçlaması, yabancı ot biçimi, mıntıka temizliği faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda, mezarlıklarda çalışmalarımız yıl boyunca aralıksız devam ediyor. Tabi Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. Bu kapsamda biz de Ramazan Bayramı öncesinde yoğun bir çalışma programı uygulayacağız. 17 ilçedeki 2014 mahalle mezarlığının yabancı ot biçimi, ilaçlanması ve mıntıka temizliklerini gerçekleştiriyoruz. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihale doğrultusunda belirlediğimiz mezarlıkların etrafının tel çit ile çevrilmesi işleri de bir taraftan devam ediyor. Ramazan Bayramı’na kadar tüm mezarlıklardaki bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızın, Ramazan Bayramı’nda hayatını kaybeden yakınlarını ziyaret ettiklerinde temiz ve düzenli bir ortam bulmaları için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.