Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.08.2011 15:46

MANİSA Belediyesi araç havuzuna bir adet ambulans kazandırdı. Mevcut ambulansın 15 yaşını dolduracak olması, bununla birlikte ambulans uygunluğundan çıkacak olması nedeniyle ihtiyaç noktasında yeni ambulansın alındığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ümit ediyorum vatandaşlarımız kullanma durumunda kalmaz ama bu da hayatın bir gerçeği. Belediyemizde kiralama usulü araç hizmeti neredeyse sıfırlandı” dedi.

Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere satın alınan yeni ambulansın tanıtımı, Belediye önünde gerçekleştirildi. Tanıtıma Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, Sağlık İşleri Müdürü Ekrem Akkaya ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Ambulansla ilgili bilgi veren Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya, “Bugüne kadar hizmet verdiğimiz 1997 model ambulansımız yönetmelik hükümlerine göre 15 yaşını bu yıl dolduracağından, hizmetin aksamaması için 30.06.2011 tarihinde yeni hasta nakil ambulansı ihalesini 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21-f maddesine göre gerçekleştirdik. İhale sonucunda 73 bin TL KDV Hariç bedelle 2011 model Mercedes Sprinter marka hasta nakil ambulansımızı Manisa’mızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Eski Ambulans Huzurevi’ndeki Yaşlılara

Yeni ambulansın hizmete girmesinden sonra 15 yaşını dolduracak olan hasta nakil ambulansının statüsünden çıkarılarak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Huzurevi’nde kalan yaşlıların hastanelere sevki hizmetinde kullanılacağını da sözlerine ekleyen Akkaya, “Yeni hasta nakil ambulansımız, evinde rahatsızlanan vatandaşlarımızın veya yakınlarının başvurusu doğrultusunda hastayı evinden alarak tedavi göreceği sağlık merkezlerine ulaştırılması görevinde kullanılacaktır. Sağlık Bakanlığı genelgesinde tedavisi tamamlanmış hastanın çıkış işlemleri ve hasta naklinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve ambulansları sorumludur” dedi.

Kiralama Sonlandı Hizmet ve Tasarruf Arttı

Yıllardan beri Manisa Belediyesi’ne yapılmayan hizmetleri, son 15 ayda tamamlama noktasına geldiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kullanılacak olan tam teşekküllü ambulansımızı da bu kapsamda hizmete sokuyoruz. Huzurevinde kalan yaşlılarımızın hastaneye sevkinde, acil durumu olan vatandaşlarımızın yine sevkinde bu ambulansımız hizmet verecek. Manisa Belediyesi 170’in üzerinde araç alımını bu 15 aylık süre içinde yaptı. Belediyemizde kiralama usulü araç hizmeti neredeyse sıfırlandı. Hizmetleri tamamen tasarruflu bir şekilde, kendi araçlarımızla yapıyoruz. Bunun sonuçlarını Manisalılarımız hizmet olarak görüyor. Biz hizmet için varız. Ambulansımızın da hayırlı hizmetlerde kullanılmasını diliyoruz. Ümit ediyorum vatandaşlarımız kullanma durumunda kalmaz ama bu da hayatın bir gerçeği” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu