18.06.2021 13:07

Koronavirüsle mücadelede normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte, judoda uluslararası müsabaka heyecanı yeniden başlıyor. Bu kapsamda Avrupa Judo Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Ümitler Avrupa Kupası, 19-20 Haziran tarihlerinde Hırvatistan’ın Porec kentinde gerçekleştirilecek. Milli Takımımızın 12’şer kadın ve erkek judocuyla temsil edileceği uluslararası arenada, Manisa Büyükşehir Belediyesporumuzun başarılı sporcuları Zilan Ertem ve Öznur Efe, ülkemiz için mücadele edecek.

Uluslararası maç takviminde güncelleme yapılmasının ardından judoda tatami heyecanı yeniden başlıyor. Avrupa Judo Federasyonu EJU’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Ümitler Avrupa Kupası maçları 19-20 Haziran tarihlerinde Hırvatistan’ın Porec şehrinde yapılacak. 27 ülkeden 372 sporcunun katılacağı müsabakalarda, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcuları Zilan Ertem ve Öznur Efe de Milli Takımımız için mücadele edecek. Zilan Ertem 40 kiloda, Öznur Efe de +70 kiloda madalya için boy gösterecek.

Ümit Milli Takımımızın Kadrosu

Kadınlar: 40 kilo Zilan Ertem, 44 kilo Zeynep Betül Sarıkaya ve Nurten Doğrusoy, 48 kilo Şeyma Yıldırım ve Elif Kırt, 52 kilo Meryem İclal Arslan ve Yaren Kömürcü, 57 kilo Reyhan Oğuz ve Ayşenur Karadağ, 63 kilo Nazlı Çoban, 70 kilo Hatice Koçyiğit ile +70 kilo Öznur Efe.

Erkekler: 50 kilo Berkan Aydın, Tuncay Türkmen ve Yusuf Can Uzun, 55 kilo Azmi Kocabey ve Ali Bozkurt, 60 kilo Enes Çakan ve Enes Ata, 66 kilo Emre Karaduman ve Yücel Göker, 73 kilo Fırat Çelebi ve Emre Gürgen ile +90 kilo Recep Ergin.