Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.10.2021 16:32

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Adliye Sarayı arkasında yer alan arsadaki çalışmaların durdurulduğuna ilişkin iddialar üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Habere konu taşınmaz ile ilgili olarak Belediyemiz kayıtlarına girmiş herhangi bir dava bulunmamakta olup haberde iddia edildiği gibi arsa sahipleri tarafından açılan bir dava, Mahkemece verilen bir tedbir kararı ya da haksız kazanç elde edildiğine dair bir hüküm söz konusu değildir” denildi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesinden, Manisa Adliyesi'nin arkasında yer alan arsada devam eden çalışmaların durdurulduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çeşitli internet sitelerinde yayımlanan “Dev Yatırım Meydanda Kaldı” başlıklı haberler, Belediyemiz hakkında toplumda yanlış görüşlere neden olabilecek tarzda ifadeler içerdiğinden kamuoyuna açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur. Habere konu Manisa ili Yunusemre ilçesi Uncubozköy Mahallesi 3475 ada 1 parselde kayıtlı 41.222,83 metrekarelik arsa vasıflı taşınmaz belediyemizin 1458/2400 (25.042,87 metrekare) hissedarı olduğu bir taşınmaz olup Manisa 2. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2008/171 E sayılı ortaklığın giderilmesi ilamı gereğince Manisa 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğunun 2013/34 satış nolu dosyasından satışa çıkarılmıştır. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.12.2014 tarih ve 457 sayılı kararı gereğince adı geçen taşınmazın izale-i şüyu davası sonucu satış ihalesine katılınması yönünde karar alınmış, gerçekleşen ihale sonucunda (belediye hissesi dışındaki hisselere tekabül eden) satış bedeli: 18 milyon 476 bin 206,47 TL, KDV; 3 milyon 218 bin 940 TL, Damga Vergisi; 256 bin 50 TL üzerinden taşınmaz satın alınarak tamamı 08.06.2015 tarihinde Belediyemiz adına tapuda tescil edilmiştir.

“Belediyemiz gelir elde etti”

Daha sonra anılan 3475 ada 1 parsel sayılı taşınmaz ifraz ve tevhit işlemleri sonucunda 3475 ada 4 parsel numarası almış, 14.03.2017 tarih ve 2017/01 sayılı Belediye Meclis Kararı ile taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun ilgili hükümleri doğrultusunda satılmasına karar verilerek Büyükşehir Belediyesi Encümenine ve Belediye Başkanına yetki verilmesine karar verilmiştir. Taşınmaz 65 milyon TL muhammen bedel ile 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre satışa çıkarılmış, yapılan ihale sonucunda 80 milyon 63 bin 100 TL bedel ile satılmasına karar verilmiş, bu suretle Belediyemiz 80 milyon 63 bin 100 TL gelir elde etmiştir.

“Dava ya da hüküm söz konusu değil”

Görüleceği üzere adı geçen taşınmaz, ortaklığın giderilmesi kararı sonrası Mahkemece yapılan satış ile satın alınan bir taşınmaz olup haberde iddia edildiği gibi kamu hizmeti için kamulaştırılan bir taşınmaz değildir. Haber bu yönüyle tamamen gerçek dışıdır. Habere konu taşınmaz ile ilgili olarak Belediyemiz kayıtlarına girmiş herhangi bir dava bulunmamakta olup haberde iddia edildiği gibi arsa sahipleri tarafından açılan bir dava, Mahkemece verilen bir tedbir kararı ya da haksız kazanç elde edildiğine dair bir hüküm söz konusu değildir. İftira mahiyetindeki söz konusu ifadeler tamamen asılsız ve gerçek dışı ifadeler olup, Basın Meslek İlkeleri’nden olan gerçek olma unsurunu taşımayan ifadelerdir.

“Hukuki Haklarımız Saklı Bulunmaktadır”

Yapılan işlemler yasaya, kamu yararı ile hizmet gereklerine uygun işlemler olup haber bu yönüyle tamamen asılsız ve gerçek dışı bir haberdir. Doğruluğu araştırılmadan yapılan haberlerin, genel hukuk kuralları çerçevesinde yayımlanmasında katkısı olan tüm taraflara hukuki ve cezai sorumluluk yükleyeceği gibi kamuoyunda basına duyulan güveni de yıpratacağı aşikardır. Gerçek dışı bu haberlerle ilgili olarak Belediyemizin, sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davası açma, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma hakkı saklı bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu