30.05.2022 17:23

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şehzadeler Belediyesi, Tema Manisa İl Temsilciliği, Anemon Trekking Spor Kulübü Derneği, Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği ve Manisa Tarzanlar Bisiklet Grubu’nun da katkı sağladığı Tarzan ve Çevre Günleri, bu yıl 13. kez kutlanacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Covid-19 nedeniyle bir süredir dar bir çerçevede kutlanan Tarzan ve Çevre Günleri, bu yıl çeşitli etkinliklerle ve kapsamlı bir şekilde kutlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Tema Manisa İl Temsilciliği, Anemon Trekking Spor Kulübü Derneği, Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği ve Manisa Tarzanlar Bisiklet Grubu’nun katkı sağladığı etkinliklerde daha temiz bir çevre vurgusu yapılacak.

İşte Etkinlik Detayı

31 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Türkiye’nin bilinen ilk çevrecisi olan ve ‘Manisa Tarzanı’ olarak bilinen Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayacak etkinlikler şöyle devam edecek:

11.00 Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri Açılış Töreni (2913 Sok. Avlantı Çeşmesi Önü)

11.30 Tarzan Yürüyüşü (Topkale-Tarzan Meydanı)

12.00 Lokma İkramı (Tarzan Meydanı)

14.00 Tarzan ve Çevre Resim Sergisi (Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi MASMEK) - Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi Tanıyoruz (Manisa İl Halk Kütüphanesi)

15.00 Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri Resim Sergisi (Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu)

20.30 Manisa Tarzanı Ahmet Bedevinin Ruhuna İthafen Mevlit Okutulması (Hatuniye Camii)

1 Haziran Çarşamba

14.00 Atıklarla Çalıyoruz İMKB Lisesi Öğrencileri (Güzelyurt Mahallesi Tarzan Parkı)

14.30 Doğa İçin Söylüyoruz Müzik Dinletisi ve Geri Dönüşüm Sergisi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri (Güzelyurt Mahallesi Tarzan Parkı)

18.00 Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu Müzik Şöleni (Tarzan Meydanı)

2 Haziran Perşembe

10.00 Ağaç Dikim Etkinliği (Güzelyurt Mahallesi Tarzan Parkı)

14.30 Geri Dönüşüm Şenliği (Atatürk Kent Park)

3 Haziran Cuma

10.30 Şehit Fatih Kalu Kız İmam Hatip Lisesi Doğa Temizliği (Keçiliköy Mezarlığı-CBÜ Hastane Arkası)

16.00 Kanatlı Dostlarımıza Bir Yuva da Bizden (Laleli ÇKSM Çamlık Alanı)

18.00 Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Orkestrası Dinletisi (Atatürk Kent Park)

4 Haziran Cumartesi

10.00 Bisiklet Turu Güzergah: Valilik Önü – Mustafa Kemal Paşa Caddesi - İbrahim Gökçen Bulvarı - İzmir Caddesi - Kumludere Caddesi - 2913 Sokak - Avlantı Çeşmesi – Topkale.

5 Haziran Pazar

13.00 Türkiye’nin İlk Çevrecisi Manisa Tarzanı Söyleşisi Konuşmacı: Mustafa Pala (OBASYA)