Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
29.09.2022 08:54

Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitilen ‘Tarzan’ isimli köpek, Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki tek yangın tespit köpeği olarak göreve başladı. Tarzan, Yunusemre ilçesine bağlı Şamar Mahallesi’nde meydana gelen orman yangının çıkış sebebinin tespiti için aktif olarak rol aldı.

 

Pati dostu belediye olma yolunda önemli adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki tek yangın tespit köpeğini yetiştirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan ‘Tarzan’ isimli patili dostumuz, Yunusemre ilçesine bağlı Şamar Mahallesi’nde meydana gelen orman yangının çıkış sebebinin tespiti için aktif olarak rol aldı. İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ve Köpek Eğitmeni Serhan Karabey Doğru gözetiminde yangın bölgesinde arama tarama faaliyeti yapan Tarzan’ın, yangının kundaklama ya da sabotaj olup olmadığı noktasında tespit yaptığı belirtildi.

Yerel Yönetimlerde Tek Olma Özelliği Taşıyor

Koku ve zorlu arazi şartlarına uyumluluk eğitimlerini tamamlayan yangın tespit köpeği Tarzan’ı, yanıcı maddenin bulunduğu yeri rahatlıkla tespit edebilecek şekilde eğittiklerini belirten Köpek Eğitmeni Serhan Karabey Doğru, “Tarzan, Türkiye’nin yerel yönetimlerde tek yangın tespit köpeği olma özelliği taşıyor. Yangınların kundaklama ya da sabotaj olup olmadığını tespit edebiliyor. Hidrokarbona duyarlı. Arazi yangınları, ev yangınları ve araç yangınlarında aktif olarak rol alacak” dedi.

Önemli Bir Çalışma Arkadaşı

İsmini doğa aşığı Manisa Tarzanı'ndan alan yangın tespit köpeğinin kendileri için önemli bir çalışma arkadaşı olacağını belirten İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da, “Öncelikle Şamar Mahallemizde meydana gelen orman yangını nedeniyle hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orman ekipleriyle birlikte hızla müdahale ederek, yangını büyümeden önledik. Yangın sonrası çıkış sebeplerinin tespiti noktasında akıllı dostumuz Tarzan, bizlere önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu