Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.10.2022 10:44

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların Sadullah Bakkal olarak tanıdığı Sadullah Bulgulu’yu makamında misafir ederek, Manisa’ya kazandırdığı su kaynakları dolayısıyla teşekkürlerini sundu. Başkan Ergün ayrıca, Sadullah Bulgulu’nun 30 yılını bu işe verdiğini belirterek, “Bütün yapılmış olan çeşmelerin ana kaynaklardan tespitini gerçekleştirerek Manisa’ya kazandırmış bir kişi. Bunların kaybolmaması adına, geleceğe taşımamız adına MASKİ Genel Müdürlüğümüz ekipleri ile birlikte çalışarak hayata geçirilen saha tespitlerini harita haline getirdik. Elimizde çok önemli bir arşiv oldu” ifadelerini kullandı.

 

Manisa’da doğal kaynak suları ile ilgili bir soru geldiğinde akla gelen ilk isim Sadullah Bulgulu. Manisalıların Sadullah Bakkal olarak tanıdığı isim 30 yıldır Manisa’nın su kaynaklarının tespiti ve korunması için çalışıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Sadullah Bulgulu’yu yaptığı önemli çalışmalar dolayısıyla makamında ağırladı. Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü yetkililerine verdiği talimat sonrasında İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sadullah Amca ile birlikte çalışarak Manisa merkezde doğal kaynak suyuyla beslenen çeşmelerin arşivini çıkardı. Gelecek nesillere ışık tutacak önemli çalışma için Başkan Ergün, Sadullah Bulgulu’ya teşekkür etti. Sadullah Bulgulu da ‘Ömrümde gördüğüm en güzel hediyeyi sizler verdiniz’ diyerek şükranlarını sundu. Makamda gerçekleşen ziyarette MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay ile Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer de yer aldı.

 

Çalışma kapsamında ne yapıldı?

 

1-) Sadullah Bulgulu ile bütün su kaynakları, kaynak başından başlayarak gezildi.

 

2-) Gezilen noktaların hepsinin koordinatları çıkarıldı.

 

3-) Kaynak suyuyla beslenen çeşmeler tek tek görüntülenerek arşiv altına alındı.

 

4-) Kaynaktan gelen borunun çapı dahil olmak üzere bir liste hazırlandı ve haritaya döküldü.

 

Çalışma niçin yapıldı?

Tarihi 100 yılın üstüne dayanan çeşmeler de dahil olmak üzere kaynak suyuyla beslenen çeşmelerin bir daha hiçbir şekilde kaybolması ve gelecek nesillere ışık tutulması için yapılan çalışma sayesinde suyun nereden geldiği artık net bir şekilde biliniyor.

 

“Büyük bir saygıyla ve minnetle sizlere naçizane bir hatıramız olsun istedik”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sadullah abicim verdiğin emekler için, çabalar için, gayretler için bütün insanlığa hizmetlerin için Allah bin defa razı olsun. Büyük bir saygıyla ve minnetle sizlere naçizane bir hatıramız olsun istedik. Manisa halkına yaptığınız hizmetler için şahsım ve Manisalılar adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Elimizde çok önemli bir arşiv oldu”

Sadullah Bulgulu’nun 30 yılını bu işe verdiğini belirterek sözlerine devam eden Başkan Ergün, “Bütün yapılmış olan çeşmelerin ana kaynaklardan tespitini gerçekleştirerek Manisa’ya kazandırmış bir kişi. Bunların kaybolmaması adına, geleceğe taşımamız adına tespitleri noktasında MASKİ Genel Müdürlüğümüz ekipleri ile birlikte çalışarak hayata geçirilen saha tespitlerini harita haline getirdik. Elimizde çok önemli bir arşiv oldu” ifadelerini kullandı.

 

“Geriye artık güzel bakacağım”

Sadullah Bakkal da yaptığı açıklamada, “Ben çok memnun oldum. Ben yalnız çalışmadım. Sizlerle beraber çalıştım. Ve sizlerin çok faydasını gördüm. Bizden sonra gelecek olan nesillere de çok önemli bir arşiv olacak. Bu sayede tarihi çeşmelere de zarar verilmeyecek. Ömrümde gördüğüm en güzel hediyeyi sizler verdiniz. Allah razı olsun. Geriye de artık güzel bakacağım” dedi.

 

 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu