08.02.2023 15:40

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 şiddetindeki depremin ardından hızla afet bölgesine intikal eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Osmaniye’de canla başla çalışıyor. Depremde yıkılan 8 katlı Palmiye Lojmanlarında da çalışan ekipler, arama kurtarma köpeği Lidya’nın işaret ettiği noktalara öncelik vererek, arama kurtarma faaliyetlerini sürdürürken, ekiplere Fen İşleri Dairesi Başkanlığından 15 gönüllü personel de destek veriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen afetin ardından hızla harekete geçti. Osmaniye’ye yönlendirilen İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 7 araç ve 54 personelle çalışmalarını sürdürürken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığından 15 gönüllü personel de afet sahasında arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Lidya’nın İşaret Ettiği Bölgelere Odaklanıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, depremde yıkılan 8 katlı Palmiye Sitesi’nde de arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Arama Kurtarma Köpeği Lidya’nın gösterdiği noktalarda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten İnal, “Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi’ndeki arkadaşlarımız ve Arama Kurtarma Köpeği Lidya ile beraber, Osmaniye’de Palmiye Sitesi’nde arama yapmaktayız. Palmiye Sitesi’nde göçük altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için Lidya’nın göstermiş olduğu yerlerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İnşallah kısa zamanda göçük altındaki kişileri, sağlıklı bir şekilde alırız” diye konuştu.