Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
01.04.2023 16:23

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediyesinin SANKO Holding işbirliğiyle ilçeye kazandırdığı Kurtuluş Çarşısı ve Pazaryeri projesi ile Salihli Belediyesinin tamamladığı hizmetlerin açılış törenine katıldı. Geride kalan sürede Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Salihli’ye çok sayıda yatırım ve hizmeti kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ yatırımlarımızla birlikte bu güzel ilçemize toplamda 380 milyon 766 bin lira gibi büyük bir yatırım kazandırdık” dedi.

Salihli Belediyesinin SANKO Holding işbirliğiyle ilçeye kazandırdığı Kurtuluş Çarşısı ve Pazaryeri projesi ile Salihli Belediyesinin tamamladığı hizmetlerin açılış töreni, Kurtuluş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan pazaryerinde gerçekleştirildi. Törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP MYK Üyeleri Ali Uçak, Mehmet Ödevli, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, Turgutlu eski Belediye Başkanı Turgay Şirin, Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, MHP Salihli İlçe Başkanı Mehmet Akın, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç, Ülkü Ocakları Salihli İlçe Başkanı Musa Şentürk, milletvekili aday adayları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Kayda’dan Başkan Ergün’e Teşekkür
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ilçeye yapılan çalışmaları anlattı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Salihli’ye önemli hizmetler kazandırdıklarını belirten Başkan Kayda, Başkan Ergün’e destekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Kayda ayrıca Cumhur İttifakı Manisa Milletvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini sundu. Kayda’nın ardından Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım da bir konuşma gerçekleştirerek, yapılan çalışmaları anlattı.
Depremde Yaşamını Yitirenleri Andı
Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüye davet edildi. Herkesin Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Ergün, “Sözlerime başlamadan önce, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem afetinde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bir kez daha ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu acı hadisenin yaralarının sarılması için devletimizin ve milletimizin yanındayız. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu noktada Türkiye’de bir ilk olacak, 17 ilçemizdeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapının depreme dayanıklılık testlerini yapma noktasında Celal Bayar Üniversitemiz ile protokol imzaladığımızı belirtmek istiyorum. Karot uygulaması olarak değil, vatandaşlarımıza bilgi olarak sunacağımız bu hizmette herhangi bir ücret de talep edilmeyecek. Bunu da ifade edeyim” dedi.
Açılışı Yapılan Hizmetlerin Hayırlı Olmasını Diledi
Açılışı yapılacak hizmetlere emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Ergün, “Güzel Salihli’mizde jeotermal enerji santrali yatırımıyla üretim ve istihdama önemli katkı sağlayan SANKO Holding’in Salihli Belediyemiz işbirliğiyle ilçemize kazandırdığı pazaryeri ve semt çarşısı, bir Manisalı olarak beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, bu güzel ve örnek işbirliklerinin artarak devam etmesini diliyorum. Bunların yanında Gümüşçayı Pazaryeri, Gümüşçayı 1 ve 2 Köprüleri ile Halk Ekmek Fabrikası’nı ilçemize kazandıran Zeki Başkanımı ve değerli ekibini de yürekten kutluyorum. Yapılan bu güzel yatırım ve hizmetlerin güzel Salihli’mize ve burada yaşayan kıymetli hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Gecesiyle Gündüzüyle Yaşayan Salihli
Manisa’nın büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana 17 ilçenin tamamına en güzel hizmetleri götürebilmenin çabasında olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Salihli’mizde de Zeki Başkanla omuz omuza vererek, bu güzel ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmek için canla başla çalıştık. Sizler bize güvendiniz, yüce Allah’a şükürler olsun ki bu güveninizi boşa çıkarmadık ve ilçemize hizmet yağdırdık. Modern kavşaklarıyla, yollarıyla, köprüleriyle, meydanlarıyla Salihli’ye bambaşka bir hava getirdik. Gecesiyle gündüzüyle yaşayan, insanlarımızın vakit geçirmekten mutlu olduğu bir şehir inşa etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
6 Milyar TL’nin Üzerinde Yatırım
Kendilerine emanet edilen makamları en güzel şekilde temsil etmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Üretken belediyecilik anlayışımızla 30 büyükşehir arasında bütçe performansında lider bir belediye oluşturarak, sizlerin emaneti olan bu makamları en güzel şekilde temsil ediyoruz. Geride bıraktığımız sürede 6 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığımız Manisa’mızda, aslan payını alan ilçelerimiz arasında Salihli’miz daima ön planda oldu. Dur-geç dediğimiz Alaşehir ve Gediz Köprüleriyle yaktığımız hizmet meşalesi, Bülent Ecevit Köprülü Kavşağı, Beton Bordür ve Büz Fabrikası, Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Yer altı Otoparkı Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı, Prestij Caddeler, Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Koordinasyon merkezi ve MABEM Binası gibi kısaca özetleyebileceğim sayısız çalışmayı hayata geçirdik. Günü kurtarmayı düşünmedik. Hemşerilerimizin gerçekten ihtiyacı olan proje ve yatırımları yapalım dedik ve çalışmalarımızı buna göre yönlendirdik” diye konuştu.
İki Mahalleye Köprü İnşa Ediliyor
Yılmaz ve Poyrazdamları mahallelerine inşa edilen köprüler hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Zeki Başkanımızla imzaladığımız protokol kapsamında yüzde 50 Büyükşehir Belediyemiz, yüzde 50 Salihli Belediyemiz finansmanıyla Yılmaz ve Poyrazdamları Mahallelerimizde köprü projelerimizin çalışmaları hızla devam ediyor. Yılmaz Mahallesi’nde 4 ayak üzerine inşa edilecek köprünün her bir ayağına 8 adet olmak üzere toplam 32 fore kazık temeli atıldı. Köprümüz, 80 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde, gidiş-geliş şekilde yapılıyor. Aynı şekilde Poyrazdamları Mahallemize de 11 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde güzel bir köprü kazandıracağız. Toplam maliyeti 12 milyon 880 bin TL olan bu çalışmalarımız, sözlerimin başında da belirttiğim gibi Salihli Belediyemizle ortak şekilde karşılanıyor. Her iki mahallemizdeki mevcut köprüler artık kullanım ömrünü tamamlamıştı. Zeki başkanımız konuyu bize getirdiğinde hemen çalışmanın başlaması noktasında mutabakata vardık. Hedefimiz Mayıs ayına kadar çalışmalarımızı tamamlayarak, köprülerimizi hizmete açmaktır. Tüm hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Çiftçilerimizi Unutmadık
Kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalara da önem verdiklerini belirten Başkan Ergün, “Alın terinin altından daha değerli olduğu anlayışıyla tarıma önem verdik ve hizmetlerimizde çiftçilerimizi de unutmadık. Geçtiğimiz yıl 70 milyon lira bütçe ile 100 bin üzüm sepeti, 72 bin zeytin kasası, 500 bin fidan, gübre, damızlık koç, yem bitkisi tohumu dağıtımı ile bunların yanında birçok kırsal kalkınma projesini hayata geçirdik. Bu hizmetlerimizden Salihlili üreticilerimizin de faydalanmasını sağladık. Bu yıl da 122 milyon TL gibi büyük bir bütçe ayırdığımız kırsal kalkınma projelerimizde Manisalı üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.
Salihli’ye 115 Bin 400 Metrekare Kilit Parke Taş Sevkiyatı
Salihli’de Beton, Parke, Bordür ve Büz Fabrikası’nı hayata geçirdiklerini belirten ve fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ergün, “Burada Büyükşehir Belediyemizin, MASKİ Genel Müdürlüğümüzün ve ilçe belediyelerimizin ihtiyacı olan başta kilit parke taşı olmak üzere birçok taş ve boru çeşidini üreterek, Manisa’nın parasının Manisa’da kalmasını sağladık. Ayrıca günbegün kapasitesini arttırdığımız fabrikamızda istihdama da önemli katkıda bulunmuş olduk. Fabrikamızda bugüne kadar yalnızca Salihli Belediyemize, Zeki Başkanımızla imzaladığımız protokol doğrultusunda 10 milyon 385 bin 280 liraya tekabül eden yaklaşık 115 bin 400 metrekare kilit parke taş sevkiyatı gerçekleştirdik. Vermiş olduğumuz bu destekler, Salihli’mizde yapımı devam eden ve birazdan inceleyeceğimiz Türk Dünyası Parkı gibi, ilçemizin birçok noktasında, yatırımında ve projesinde kullanılmaktadır. Salihli Belediyemize Büyükşehir olarak desteğimiz her alanda devam ediyor. Bu güzel örnek gösteriyor ki, eğer biz bu fabrikayı kurmamış olsaydık, Salihli Belediyemizin kasasından yaklaşık 10 milyon 400 bin TL yalnızca kilit parke taş için çıkmış olacaktı. İşte sürekli vurguladığımız üretken belediyecilik anlayışımız tam olarak budur” dedi.
61 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıldı
Salihli ilçesine Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 220 milyon 766 bin liralık yatırım yapmış olmanın mutluluğu ve gururuyla Salihli’de bulunduklarını belirten Başkan Ergün, “Helali hoş olsun, verdiğimiz tüm hizmetlerimiz güle güle kullanılsın. Manisa’mız, bereketli topraklarıyla ülkemizin gıda ambarıdır. Gediz ve Bakırçay havzalarımızı kirlilikten korumak da bizim en önemli işlerimizin başında geliyor. Bu bağlamda ilimiz genelinde 19 atıksu arıtma tesisimizi başarıyla işletiyor, yeni tesis yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Salihli ilçemizde de 36 milyon TL bedelle Salihli merkez ve Durasıllı tesislerimizi faaliyete aldık. Bu tesislerimizde bugüne kadar tam 61 milyon metreküp atıksu arıtımı yaptık” dedi.
Yeni Altyapı Yatırımları Geliyor
Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yürütülen alt ve üstyapı çalışmaları noktasında ilçede önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Başlıoğlu, Çaypınar, Gökköy, Yeşilova, Karayahşi, Köseali, Kemerdamları ve Gökçeköy mahallelerimizin alt ve üst yapısını yeniledik. Köylerimizin de artık şehir merkezlerinden farkı kalmadı. Şimdi de yaptığımız yeni ihale ile Emirhacılı, Karaağaç, Yağmurlar ve Çelikli’de alt ve üstyapı yatırımlarını hayata geçireceğiz. İhaleyi alan firma ile sözleşme aşamasına geldik. İnşallah yakın bir zamanda bu mahallelerimizde de çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
İlçe Merkezine 37 Milyon TL Yatırımla 31 Kilometre Yağmur Suyu Hattı
Bugüne kadar Salihli’de 284 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Yeni yatırımlarımızla bu sayıyı çok daha yukarıya çıkaracağız. Şimdiden yeni yatırımlarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Salihli ilçemizin adeta kanayan yarası olan su baskınlarına da yaptığımız yatırımlarla son verdik. İlçe merkezimize o dönemin parasıyla 37 milyon TL yatırım yaparak 31 kilometre yağmur suyu hattı döşedik. Vatandaşlarımız yağışlı havalarda göle dönen cadde ve sokaklardan artık kurtuldu” dedi.
Su Kaynaklarımız Sınırsız Değil
Suyun tasarruflu kullanılmasına da vurgu yapan Başkan Ergün, “Yağışların iyice azaldığı ilimizde kuraklık tehdidi de kapımızda. Hemşerilerimize yeterli içme suyu temini için ilçemizde bugüne kadar 46 adet sondaj kuyusu açtık. Salihli merkeze 2 adet olmak üzere Yeniköy, Hacıhıdır ve Mersindere mahallelerimize sondaj kuyusu açacağız. Daha sağlıklı içme suyu için 66 adet içme suyu depomuzu da A’dan Z’ye yeniledik.  Ancak şunu da özellikle belirtmek isterim ki her geçen gün suyumuz azalıyor ve sondajlarımız daha derinlerden su çekiyor. Su kaynaklarımız, sınırsız değil. Suyumuzu, daha bilinçli ve tasarruflu kullanmalıyız” diye konuştu.
79 Kilometre Dere Temizliği
İklim değişikliği nedeniyle yağış rejimlerinin de her geçen gün değiştiğine dikkat çeken Başkan Ergün, “Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve Adıyaman başta olmak üzere birçok noktada sel felaketleri yaşandı. Maalesef bundan sonra bu tür durumlarla daha çok karşı karşıya kalabiliriz. Bizler, herhangi bir sel felaketi yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu noktada Salihli ilçemizde de bugüne kadar dere ıslahı ve menfez çalışmalarıyla birlikte 79 kilometre dere temizliği yaptık. Dere yataklarından 62 bin ton çöpü uzaklaştırdık. Yüce Allah, ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.
Toplam Yatırım 380 Milyon 766 Bin TL
Tamamı 160 milyon TL olan MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki bu yatırımların, çalışmaların sadece özeti niteliğinde olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ yatırımlarımızla birlikte bu güzel ilçemize toplamda 380 milyon 766 bin lira gibi büyük bir yatırım kazandırdık. Cumhur İttifakı belediye başkanları olarak, hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle yatırımlarımızı hayata geçirirken bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhur İttifakı milletvekillerimize, kıymetli bakanlarımıza, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Üretken Belediyecilik anlayışıyla Salihli’mize, Manisa’mıza en güzel hizmetleri sunmanın gayreti içinde olacağız. Sizlerin desteğiyle şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılında Manisa’mızı, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız. Bu duygularla birazdan açılışı yapılacak olan hizmetlerin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Bilen ve Akçay’dan Başkanlara Teşekkür
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay da birer konuşma yaptı. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilen ve Akçay, Salihli’ye ve Manisa’ya yapılan yatırımlar nedeniyle Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından hizmetlerin açılışları, dualar eşliğinde protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu