Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.09.2011 15:24

MANİSA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığına kavuşmasının 89.yıl dönümünde, Türk milletinin şanlı tarihine zaferlerle imza atan, bağımsızlık sevdalısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz huzurunda bir kez daha saygı ile eğiliyorum” dedi.

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Ören, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, protokol üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Valilik makamında kutlamaları kabul etti.

Bu Mücadele Dünya Tarihine İz Bıraktı

Daha sonra Valilik önünde tören geçişi ve bayram kutlamasına geçildi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tam 89 yıl önce, şuan üzerinde bulunduğumuz topraklar, kilometrelerce öteden gelen ve Türkleri vatanında tutsak etmek isteyen mihrakların saldırısına uğramıştı. Benzer hayalperestlere günümüzde de rastlanacağı üzere, o dönemde de Türk toprakları olan Anadolu, bölünüp parçalanarak sömürü düzenine dahil edilmek istendi. Bu duruma ilk önce, dağları eritecek kadar bağımsızlık ruhunu bünyesinde taşıyan, yüce Türk milleti karşı çıkarak, bölgesel örgütlenmelerle mücadelesini başlattı. Bu mücadele, dünya tarihine iz bırakmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün liderliği ve Türk Milletinin vatanperverliği sayesinde zaferle sonuçlandı. Vatanın bekası sağlandı ve ilelebet geçerliliğini koruyacak Misak-ı Milli belirlendi” dedi.

Düşman Yeşil Manisa’yı Kara Manisa’ya Dönüştürdü

O dönemde Anadolu topraklarının her köşesinin düşmanın insanlık dışı hareketlerinden nasibini aldığını, yeşil Manisa’nın da yakılıp yıkılarak kara Manisa’ya dönüştüğünü belirten Başkan Ergün, “Elbette kazandığı büyük zaferde yorulmuş Anadolu’nun fakir halkı, son bir hamle ile toparlanarak önce vatanına, sonra toprağına sahip çıktı. Yeşil Manisa yine yeşile büründü. En büyük düşman tembelliktir diyerek kaderine razı olmadı. Bu gelişim birçok alanda büyük önder Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaştı. Tarımından başlayan kalkınma, bugün sanayisi ile devam etti. Son yıllarda ise sanayi devlerine ev sahipliği yapan Manisa’nın modernleşmesi adına “Daha Yaşanılabilir Bir Manisa” sloganı ile önemli hamleler yapıldı. İşte bugün, yerelde daha yaşanabilir bir kent oluşturma çabasını sürdürürken, genelde de gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Bu Toprakların Sahipsiz Olmadığını Gösteriyoruz

Yaşanan olumsuzlukların Türk milletini tedirgin etmediğini ifade eden Başkan Ergün, şunları söyledi: “Çünkü bu ülkenin hemen her ilinde, ilçesinde kurtuluş mücadelesi kutlanıyor. Gerektiğinde, aynı mücadelenin her alanda yeniden verilebileceği, dosta düşmana duyuruluyor. Aslında, milli mücadele döneminde bu vatanı işgal ederek bölüp parçalamak isteyenlerin unuttuğu ve en başından hesap edemediği bir gerçek vardı; o da Türk milletinin bağımsızlık ateşinin, onları da yakacağıydı. Sonunda, kendi ateşlerinde ağır darbe aldılar. Bugün birçok noktada, aynı gruplar farklı kimlikler adı altında yine bu aziz vatanın bütünlüğüne kastetmeye çalışıyor. Her gün yüreğimiz dağlansa da bu toprakların sahipsiz olmadığını gösteriyoruz. Bu gruplar, Türk milletinin yılmayacağını bilmelidirler. Bu vesile ile Manisa’mızın düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığına kavuşmasının 89. yıl dönümünde, Türk milletinin şanlı tarihine zaferlerle imza atan, bağımsızlık sevdalısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz huzurunda bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Hepimizin bayramı kutlu olsun.” Konuşmanın ardından Gazi İlköğretim Okulu halkoyunları ekibi, zeybek gösterisi yaptı. Tören, bayrak flamalar, askeri birlikler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının tören geçidiyle sona erdi.

Garnizon Komutanlığı’na Şükran Ziyareti

Törenlerin ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün Garnizon Komutanlığı’na şükran ve tebrik ziyaretinde bulundu. Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın’a tebriklerini ileten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın Kurtuluşu’nun 89. Yıldönümünü bir kez daha kutladı. Garnizon Komutanlığı’na düzenlenen şükran ve tebrik ziyaretine Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesorul, Funda Solak, Belediye Meclis Üyeleri Tamer Çipiloğlu, Haldun Oluç, Fatma Tunçkan, Sezai Gürcan ve Hüseyin Alp katıldı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu