Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.05.2023 18:55

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İtfaiye Dairesi Başkanlığının yenilenen ekipmanlarının tanıtımı ile mahalle muhtarlarının acil durumlarda kullanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 25 adet traktör arkası tankerin teslim törenine katıldı. İtfaiye hizmetlerine hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Yaptığımız çalışmalarla ilimiz genelinde 56 itfaiye noktamızdaki 160 araç ve 643 personelimizle acil durumlara karşı hazır durumdayız. Nüfusa oranla en çok itfaiye noktası olan şehirler arasında İstanbul ve Konya’nın ardından üçüncü sırada yer alan Manisa’mızda hemşerilerimizin can ve mal güvenliğine büyük önem veriyoruz” dedi.

 

İtfaiye Dairesi Başkanlığının yenilenen ekipmanlarının tanıtımı ile mahalle muhtarlarının acil durumlarda kullanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 25 adet traktör arkası tankerin teslim töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, KAÇEP Başkanı Neşe Töz, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

56 İtfaiye Noktası 160 Araç ve 643 Personel

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte tüm hizmetlerde olduğu gibi, tamamen Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçen itfaiyecilik hizmetlerine de hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi. Başkan Ergün, “İtfaiyeye yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır anlayışıyla itfaiyemizin tüm araç gereçlerini, makine ve ekipmanlarını baştan aşağı yeniledik. Yaptığımız çalışmalarla ilimiz genelinde 56 itfaiye noktamızdaki 160 araç ve 643 personelimizle acil durumlara karşı hazır durumdayız. Nüfusa oranla en çok itfaiye noktası olan şehirler arasında İstanbul ve Konya’nın ardından üçüncü sırada yer alan Manisa’mızda hemşerilerimizin can ve mal güvenliğine büyük önem veriyoruz” dedi.

Tanker Sayısı 148’e Ulaştı

Özellikle kırsal bölgelerdeki köylerde meydana gelen yangınlara hızlı müdahale etmek için daha önce 123 adet traktör arkası yangın söndürme tankerinin mahalle muhtarlarına teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Bugün de 25 adet yeni tankeri muhtarlarımıza teslim ederek, bu sayıyı 148’e çıkarıyoruz. Böylece, oluşabilecek can ve mal kayıplarının da önüne geçmiş olacağız. Tabi ki her zaman vurguladığım gibi, Allah kullandırmayı nasip etmesin. Ancak bizler, önlemimizi almak zorundayız” dedi.

Büyükşehir İtfaiyesine Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve çok sayıda ilimizde büyük yıkıma sebep olan binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği büyük bir deprem felaketini yaşadığımızı ifade eden Başkan Ergün, “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde yaşanan bu büyük felaketin haberini alır almaz itfaiyemiz hızla harekete geçti ve Osmaniye’de arama-kurtarma çalışmalarına dahil oldu. Osmaniye’deki görevini tamamladıktan sonra da Adıyaman’a geçen ekiplerimiz, toplamda 12 gün afet bölgesinde çalışma yürüttü. Hâlihazırda bir itfaiye ekibimiz de Kahramanmaraş’taki çadır kentte yangın riskine karşı bölgede görevini sürdürüyor. İtfaiyemizin yaptığı bu çalışmalar, Cumhurbaşkanlığımız tarafından Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanıyla ödüllendirildi. Bunu da belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Yaşamını Yitirenleri Andı, Görev Yapan Personellere Teşekkür Etti

Yaşanan büyük felakette yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anan Başkan Ergün, “Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum. Arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve yara sarma çalışmalarında görev alan itfaiyemizin değerli çalışanları başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ’nin her bir çalışanına da Manisalı hemşehrilerim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O acı süreçte Büyükşehir ve MASKİ olarak 127 aracımız ve 390 personelimizle yaraların sarılması için devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Son yara sarılana kadar da afetzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan ekipmanların yıpranması dolayısıyla itfaiyemizin ekipmanlarını da yenilemiş olduk” dedi.

Ekipman ve Tankerleri İnceledi

İtfaiye ekipmanları tanıtımı ve traktör arkası tankerlerin teslim törenine katılanlara teşekkür eden Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: “Özverili ve fedakar bir şekilde hem şehrimizde hem de ihtiyaç duyulduğunda yurdumuzun her köşesinde insanlarımızın yardımına koşan İtfaiye Dairesi Başkanlığımızın personellerine teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Bu vesileyle traktör arkası tankerler ve yeni ekipmanların hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Konuşmanın ardından Başkan Ergün, itfaiye ekipmanlarını inceledi ve traktör arkası tankerlerin teslimini gerçekleştirdi. Törende, Cumhurbaşkanlığı tarafından İtfaiye Dairesi Başkanlığına verilen Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı, Başkan Ergün’e takdim edildi. Tören, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu