Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.06.2023 16:55

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün; Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve iştirakler bünyesinde hizmet verecek olan ve 158 milyon 50 bin 217 TL yatırımla araç filosuna dahil edilen 117 yeni aracın tanıtım törenine katıldı. Törende, Türkiye’de bir ilk olan ‘Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesi’ kapsamında yaptıkları önemli yatırımları da anlatan Başkan Ergün, “Bu büyük çevreci yatırımımız için daha önce yaklaşık 12 milyon TL bedelle 30 adet konteyner, 20 adet treyler, 20 adet çekici alımını gerçekleştirmiştik. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz araçlarımız arasında yalnızca bu önemli projemizin filosuna 50 milyon 130 bin TL bedelle 40 adet yürüyen tabanlı çöp transfer konteyneri, 18 milyon 600 bin TL bedelle 3 adet 45 ton kapasiteli mobil vinç ve 7 milyon 870 bin TL bedelle 20 adet 3 dingilli konteyner treylerini dahil ediyoruz. Toplamda 76 milyon 600 bin lira gibi bir yatırımla Trenle Taşıma Projemizin filosunu güçlendirdik” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine bağlı iştirakler bünyesinde hizmet verecek olan yeni araçların tanıtımı, Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nde bulunan Ayşe Hafsa Sultan Yurdu yanındaki alanda gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, TCDD Taşımacılık A.Ş İzmir Bölge Müdürü Bayram Şahin, TCDD 3.bölge Müdürü Cemal Yaşar Tangül, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, 1.Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam, MHP 28. Dönem Manisa Milletvekili Adayı Öztürk Demir, MHP İl Başkan Yardımcıları Mehmet Baskak ve Ali Dağlıoğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay ve firma yetkileri katıldı.
Gerekli Araç ve Ekipmanları Bünyemize Dahil Ediyoruz
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve bağlı iştiraklerimizle birlikte Manisa’mıza hizmet aşkıyla durmadan, yılmadan büyük gayret sarf ediyoruz. Şehrimizde yaşayan her bir hemşerimizin mutluluğu için bu çalışmalarımızı sürdürürken, gerekli araçları, ekipmanları ve teknolojinin gerektirdiği tüm imkanları da bünyemize dahil ediyoruz. Sürekli olarak yenilediğimiz ve büyüttüğümüz araç filomuz, Manisalı hemşerilerimizin olduğu gibi, ihtiyaç duyulduğunda ülkemizin dört bir yanında aziz milletimizin de hizmetinde oluyor. Bunu 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinde de devletimizin ve milletimizin yanında olarak görmüş olduk. Gönül isterdi ki bu acıyı hiç yaşamasaydık. Bu vesileyle deprem felaketinde yitirdiğimiz vatandaşlarımızı da rahmetle anıyorum. Yüce Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah” dedi.
Uzunburun’da 2 Milyon Ton Atık İşlemden Geçti
Manisa’nın kanayan yarası haline gelen ve 40 yıllık problemi olan çöp sorununa son verdiklerini belirten Başkan Ergün, “2017 yılında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ile çöp sorunumuza son vermiştik. Bu modern tesisimizde bugüne kadar 2 milyon tonun üzerinde katı atık işlemden geçirildi. Saruhanlı, Turgutlu, Demirci, Selendi, Gördes, Akhisar, Sarıgöl, Salihli, Kula, Alaşehir ve Kırkağaç ilçelerimize katı atık transfer istasyonları inşa ettik. Çöpleri, bu istasyonlarımızdan kapalı sistem ve sızdırmazlık özelliği olan tırlarımızla alarak Uzunburun’daki tesisimize taşıyoruz. İlimiz genelinde bulunan 84 vahşi depolama alanında da rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.
Türkiye’de Bir İlk: Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesi
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Manisa bırakmak için çevreci yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Bu bağlamda Türkiye’de bir ilke imza atarak Devlet Demiryolları işbirliği ile evsel atıkların trenle taşınması projemizi hayata geçirdik. Bu projemiz kapsamında merkezimize uzak olan, yani Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı, Ahmetli ve Turgutlu ilçelerimiz dışındaki ilçelerimizin çöplerini trenle Uzunburun Katı Atık Bertaraf tesisimize taşıyacağız. Bu sayede yıllık 3 milyon kilometre daha az karayolu giderek, karbon salınımını düşürecek, doğamıza önemli bir katkı sağlayacağız. Yakıt noktasında da yıllık 15 ila 16 milyon lira gibi bir tasarruf olacak. Bu önemli projemiz için Yunusemre ilçemiz Muradiye Mahallesi, Alaşehir ilçemiz Killik Mahallesi ve Akhisar ilçemiz Süleymanlı Mahallesi’nde atık taşıma istasyonu yapım çalışmalarını tamamladık. Hayırlısıyla Muradiye ve Alaşehir Killik hattında başlattığımız tren seferleriyle Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Demirci ve Salihli ilçelerimizin evsel atıklarını Uzunburun’a taşımaya başladık. İkinci hattımız olan Akhisar Süleymanlı-Muradiye hattını da Allah nasip ederse önümüzdeki hafta başlatmayı planlıyoruz. Oradan da Soma, Kırkağaç, Akhisar, Gölmarmara, Gördes, Köprübaşı ilçelerimizin evsel atıklarını hayırlısıyla taşımaya başlayacağız. Günde 10 vagon Killik hattından taşıma yapıyoruz. Süleymanlı-Muradiye hattından da 15 vagon taşıma yapacağız” diye konuştu.
Dev Projeye 76 Milyon 600 Bin TL’lik Araç Filosu
Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesi kapsamında araç ve ekipmanların alımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Ergün, “Bu büyük çevreci yatırımımız için daha önce yaklaşık 12 milyon TL bedelle 30 adet konteyner, 20 adet treyler, 20 adet çekici alımını gerçekleştirmiştik. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz araçlarımız arasında yalnızca bu önemli projemizin filosuna 50 milyon 130 bin TL bedelle 40 adet yürüyen tabanlı çöp transfer konteyneri, 18 milyon 600 bin TL bedelle 3 adet 45 ton kapasiteli mobil vinç ve 7 milyon 870 bin TL bedelle 20 adet 3 dingilli konteyner treylerini dahil ediyoruz. Toplamda 76 milyon 600 bin lira gibi bir yatırımla Trenle Taşıma Projemizin filosunu güçlendirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüz ve İzmir Bölge Müdürlüğümüzün değerli yetkililerine ve çalışanlarına da projemize katkıları ve gösterdikleri ilgi nedeniyle Manisalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
MASKİ Genel Müdürlüğü Filosuna da Yeni Araçlar Dahil Edildi
17 ilçede atık su arıtma tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve dere temizlikleri başta olmak üzere yüzlerce proje ve hizmeti Manisalılara ulaştırdıkları MASKİ Genel Müdürlüğünün filosuna da yeni araçları dahil ettiklerini belirten Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz bütçesiyle 2 adet kar bıçaklı 18 metreküp damperli kamyon, 2 adet 12 metreküp damperli kamyon, 4 adet rampa kasa kamyon ve 1 adet de 30 tonluk paletli ekskavatör olmak üzere 9 yeni aracı filomuza kazandırmış oluyoruz” dedi.
Eksik Ne Varsa Tamamlıyoruz
Filoya dahil edilen araçların teknik bilgilerini anlatan Başkan Ergün, “Tabi ki çok sayıda aracımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bunları tek tek sayarak vaktinizi almak istemiyorum. Damperli kamyonlardan paletli ekskavatöre, çekiciden kamyona, forkliftten LOWBED’e, kamyonetten minibüse, traktörden kazıcı yükleyiciye kadar yüzlerce yeni aracımızı bugün filomuza dahil ediyoruz. Fen İşleri Dairemizden Kent Estetiğine, Yol Yapım Dairemizden iştiraklerimiz olan şirketlerimize ve diğer tüm dairelerimize kadar eksik olan hangi aracımız ya da iş makinemiz varsa, bunları tamamlamış oluyoruz” dedi.
158 Milyon 50 Bin 217 TL’lik Yatırım
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesine zirai ilaçlama drone’u dahil ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bunların yanında sözlerimin başında teknolojinin imkanlarından yararlandığımızdan bahsetmiştim. Bu bağlamda 17 ilçemizde sivrisinekle mücadele kapsamında yer alan dere, sulama kanalı gibi araç giremeyen alanlarda etkili ve verimli larvasit uygulaması yapılabilmesi için KDV dahil 503 bin 860 TL bedel üzerinden makine filomuza zirai ilaçlama dronunu da dahil ettik. Toplamda 158 milyon 50 bin 217 lira yatırımla filomuza kazandırdığımız 117 adet aracımızın kazasız, belasız, hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum. Bu yatırımlarımızdan yaklaşık 18 milyon 500 bin TL KDV istisnasından yararlanarak, bu önemli miktarın Manisa’mızda kalmasını sağladığımızı da vurgulamak istiyorum” diye konuştu.
Manisa’nın Geleceğe Güvenle Bakmasına Katkı Sağladık
Ortaya koydukları proje ve hizmetlerle Manisa’ya çok sayıda çalışmayı kazandırdıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olduğu günden bugüne hayatın her alanında hemşerilerimize, şehrimize en güzel hizmetleri götürmenin çabasıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizin gelişimini, kalkınmasını, büyümesini sağlayan projelerimizin yanında hemşerilerimizin günlük yaşantılarını doğrudan kolaylaştırmak, aidiyet duygusuyla bu şehirde vakit geçirmelerini sağlamak adına proje üretiyoruz. Altyapıdan üstyapıya, sosyal hizmetlerden kültür sanata, itfaiyeden sağlığa, kent estetiğinden ulaşıma, tarımsal kalkınmadan kırsal desteklemeye kadar birçok alanda çalışma gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımızla, bu hizmet ve projelerimizle Manisa'mızın geleceğe güvenle bakmasına çok büyük ve çok önemli katkılar sağladık. Geldiğimiz noktada hemşerilerimizin gösterdiği teveccüh, insanlarımızın mutlu ve huzurlu oluşu, esnafımızın işlerinin hareketliliği ve aldığımız güzel geri dönüşler, yaptığımız işlerin doğruluğunu gösteriyor” diye konuştu.
Manisa’mızın Hizmetkarıyız
Yeni araçların hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çalışmalarımızı elbette tek başımıza hayata geçirmiyoruz. Doğru ekip, doğru planlama, bütçe disiplini ve iş takibiyle Milliyetçi Hareket Partimizin yerel yönetimde en önemli ilkelerinden bir tanesi olan üretken belediyecilik anlayışımızla ilk günkü aşkla ve yaklaşık 6 bini bulan özverili personelimizle Manisa’mızın hizmetkârıyız. Güzel Manisa’mıza hizmet yolunda özveriyle çalışan değerli personellerimiz ve desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz kıymetli hemşerilerimizle el ele hep daha iyi ve hep daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla yeni aldığımız araçlarımızın bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyor; törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Rabbim, kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.”
Başkan Ergün’e Plaket Takdim Edildi
Konuşmanın ardından ilgili firma yetkilileri tarafından Başkan Ergün’e plaket takdim edildi. Daha sonra temsili kurdele kesilmesiyle Büyükşehir, MASKİ ve iştirakler bünyesine dahil edilen araçlar hizmete alınmış oldu. Günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle tören son bulurken, Başkan Ergün, araçların kazasız, belasız hizmet vermesini temenni etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu