Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.09.2011 16:14

Süper Amatör Küme’de tarihinde ilk kez yenilgisiz şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazanan Manisa Belediyespor, Halil Onultmak Tesisleri’nde düzenlenen törenle yeni sezona “merhaba” dedi. Sezon açılışında 3. Lig’in iddialı takımlarından Menemen Belediyespor ile hazırlık maçı oynayan yeşil-beyazlılar, 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan son dakikalarda yediği golle 1-1 berabere ayrıldı.

Yeni sezon öncesinde yaklaşık bir aydır hazırlıklarını sürdüren Manisa Belediyespor, sezonu açtı. Uncubozköy’de düzenlenen sezon açılışına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Manisaspor Eski Başkanı Tarık Almış, ASKF Başkanı İsmail Aydın, TÜFAD Manisa Şube Başkanı Tekin Tatlıcıoğlu, Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün ile birlikte yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu Yılmaz Ünsal’ın yaptığı sezon açılışına, futbol takımının yanı sıra alt yapı sporcuları, basketbol, voleybol ve judo branşlarında bulunan sporcularda yer aldı. Sezon açılışı ilk olarak kurban kesilmesiyle başlarken, daha sonra yönetim kurulunda yer alan isimler, antrenörler ve futbolcular tanıtıldı. Tanıtımın ardından söz alan Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, kulübün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Manisa Belediyespor’un sadece futboldan oluşan bir kulüp olmadığının altını çizen Ergün, “Bugün futbol, basketbol, voleybol, judo, satranç, güreş, dağcılık, izcilik ve bilardo branşlarında toplam 450 sporcuyu bünyemizde barındırıyoruz. Açmayı düşündüğümüz atıcılık, okçuluk, yağlı güreş ve masa tenisi branşlarıyla sporcu sayımızı bine çekmeyi düşünüyoruz” dedi.

Belediyespora Manisalıların Desteği Şart

Kulübün lokomotifi futbol takımına bütün Manisalıların destek vermesi gerektiğini ifade eden Ergün, “Bu gereklilik Manisa futbolu ve Manisaspor içindir. Bugün Manisapor’da forma şansı bulamayan futbolcular yetişmesi amacıyla değişik takımlara gönderilmektedir. Bu oyuncuları Manisa’da tutma amacıyla belediyesporun profesyonel olma zorunluluğu vardır. Biz Manisaspor’un alt yapısı görevini üstlenerek oyuncuları yetiştirebiliriz. Bundan kârlı çıkacak olan Manisa ve Manisaspor olacaktır” diye konuştu. Ergün konuşmasının sonunda 2011-2012 sezonunun Manisa Belediyespor’a hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Dinmeyecek Sevdamız Manisaspor

Kulüp Başkanının ardından konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’ya ikinci bir profesyonel takım kazandırmak isteriklerini söyledi. Anadolu illerinde son yılanda profesyonel futbol takımlarının arttığına dikkat çeken Ergün, “Bizde önceki sene, Manisa’nın göz bebeği ve bizim dinmeyecek sevdamız Manisaspor’un yanı sıra, kentin ikinci profesyonel takıma ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Bugün, Belediyesporun bu açığı kapatmak için gerekli çabayı sarf ettiğini görebiliyoruz. Belediye olarak elbette belediyesporu yakından takip ediyor ve ihtiyaçlarını imkânlar dâhilinde karşılamaya çalışıyoruz. Şuanda içinde bulunduğumuz tesisin bugün birçok 3. Lig kulübüne nasip olmadığını da biliyoruz. Ancak biz, bu kentin ikinci takımının tesislerinin de profesyonel olması gerektiğini düşünerek, bu tesisi tepeden tırnağa yeniledik ve sporcularımıza armağan ettik. Sosyal tesisinden otel kısmına kadar tamamen yenilenen tesisi kullanan sporcularımızdan tek isteğimiz belediyesporun her branşta başarıya ulaşmasıdır” dedi. Başkan Ergün konuşmasının sonunda özveriyle ve maddi kaygıdan uzak fedakârca çalıştığını belirttiği belediyesporlu yöneticiler, kulüp çalışanları ve sporcuların tek tek elini sıkarak yeni sezonda başarılar diledi.

Dostluk Maçı 1-1 Sona Erdi

Konuşmaların ardından sezon açılışına özel olarak 3. Lig ekibi Menemen Belediyespor ile dostluk maçı oynayan Manisa Belediyespor, güçlü rakibi karşısında galibiyeti kaçıran taraf oldu. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın 20. dakikasında Serdar’ın attığı golle 1-0 öne geçen temsilcimiz, ilk yarıyı galip tamamladı. İkinci yarıda da etkili bir oyun sergileyen yeşil-beyazlılar yakaladığı pozisyonları gole çevirmekte zorlandı. Karşılaşmanın 87. dakikasında rakip takımda ikinci yarı oyuna giren Osman, durumu 1-1’e getirdi. Geriye kalan zamanda başka gol olmayınca dostluk maçı adına yakışır şekilde 1-1 sona erdi.

Stat: Halil Onultmak

Hakemler: Mustafa Helvacıoğlu ***, Cemalettin Gündoğdular *** , Onur Baylan***

Manisa Belediyespor: Adem *** (Dk. 70 Ümit **), Mustafa Buz ***, Serdar *** (Dk. 75 Seray **), Levent ***, Fatih ***, Abdullah ***, Engin ***, Enes ***, Emre***

Menemen Belediyespor: Serhat ***, Ahmet ***, Selçuk ***, Erman ***, Volkan ***, Mert ***, Ali Osman ***, Oran ***, Ethem ***, Caner *** (Dk. 46 Osman**), Mazlum ***

Goller: Dk. 20 Serdar (Manisa Belediyespor), Dk. 87 Osman (Menemen Belediyespor)

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu