Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
27.09.2011 17:41

MANİSA Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Dış Mahalle Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakım Evi, törenle açıldı. Yaklaşık 175 metrekarelik alan üzerine kurulan kreşin 35 çocuğa hizmet vereceği belirtildi. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gelecek kuşakların doğru ve emin ellerde eğitime hazırlanması için öğrencilerimizden manevi beklenti içerisindeyiz” dedi.

Dış Mahalle’de hizmete giren Manisa Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakım Evi açılış törenine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, Cem Çöllü, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve Belediye Meclis üyeleri ile davetliler katıldı. Törende iki minik öğrenci şiir okudu. Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüye geldi. Manisa Belediyesi olarak kentin alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek çocukların ve gençlerin geleceği adına da yatırımlar yaptıklarına işaret eden Başkan Ergün, “MABEM gibi eğitim kurumlarıyla gençlerimizin geleceğe doğru hazırlanmasını sağlarken, çocuk kültür sanat merkezleri ile de çocuklarımızın okul öncesinde iyi birer öğrenci olabilmeleri için hazırlık yapıyoruz. Bunun yanı sıra, yıllardır devam eden belediye kreşi hizmetimizi de genişletmek adına, bugün açılışını birlikte yapacağımız Dış Mahalle çocuk kreşiyle ilk adımı atıyoruz” dedi.

Sıra Laleli’de

Daha önce imkanları kısıtlı olan belediye kreşinin kapasitesini arttırmak, modern yapıda hizmet vermesini sağlamak için iki katlı ve modern çizgilerden oluşan ahşap mimari ile çocuk kreşini inşa ettiklerini aktaran Ergün, “Dış Mahalle’de bulunduğu alana da ayrı bir hava katan ve güzellik getiren kreşimizde 3-6 yaş arası 30 öğrencimiz eğitim görecek. Okul öncesi eğitimin artık zorunlu olduğu günümüzde Manisa Belediyesi’nin deneyimli eğitmenleri, çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak. Tabi çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız hizmetler bununla bitmiyor. Manisa Belediyesi olarak ilkini Nurlupınar’da açtığımız Çocuk Kulübü ve Kültür Sanat Sanat Merkezi’nin ikincisini Laleli’de yapımını tamamladık. Yakın zamanda bu merkezimizin de açılışını yaparak Manisalı çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Onların Başarısı Göğsümüzü Kabartacak

Bu hizmetleri yaparken Manisa Belediyesi olarak tek beklentilerinin çocukların doğru eğitilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, şunları söyledi: “Biz bu hizmetleri yaparken aslında beklenti içerisindeyiz. Ancak sanıldığının aksine maddi beklenti değil, tamamen gelecek kuşakların doğru ve emin ellerde eğitime hazırlanması için öğrencilerimizden manevi beklenti içerisindeyiz. Onların eğitime hazırlanması ve dolu bir birey olarak eğitime kazandırılmaları bizim tek beklentimiz. Bu nedenle başta öğretmenlerimizi olmak üzere, bu eğitim yuvasından faydalanan herkese başarılar diliyoruz. Onların başarısı bizim göğsümüzü kabartacak ve gelecekte Manisa Belediyesi’nin kreşinden mezun olduk demeleri bizi mutlu edecek. Bu vesile ile Manisa Belediyesi Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kreşi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”

Çocuklar Topla Sevindirildi

Konuşmanın ardından Manisa Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakım Evi’nin açılış kurdelesini MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Başkan Yardımcıları birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri, kreşin içini gezdi. Burada çocuklarla sohbet eden Başkan Ergün, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış töreninde Manisa Şehzadeler Mehteri de konser verdi. Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli de, açılış alanında bulunan çocuklar ile mahalleli çocuklara top dağıttı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu