Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.10.2011 16:59

MANİSA Belediye Meclisi’nin aldığı toplu ulaşımda dönüşüm kararının ardından Manisa Belediyesi’nde başlayan toplantıların ikincisi, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil başkanlığında gerçekleştirildi. KESS esnafının dönüşüm ile birlikte işlerinde azalma olacağı yönünde medyada yer alan açıklamaları ile ilgili görüş bildiren Başkan Yardımcısı Açıkdil, “Bu o kadar abartılacak, büyütülecek bir mesele değil. Yani kazançlarının azalacağı şeklindeki açıklamalara ben anlam veremedim” dedi.

Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Köroğlu, Ali Aktaş, Engin Sinaner, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, hat sahipleri ve sürücüler katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Kenan Evren Sanayi Sitesi’nden bir grup esnafın basına yansıyan açıklamalarına değinerek, “Bizim toplu ulaşımda yapılacak araç değişikliği ile ilgili ‘biz şu kadar araç bakımı, lastiği vesairesi yaparken, şimdi şu kadar araç olacak, bizim ekmek kapımız daralacak. Kazancımız azalacak’ diye endişe duymuşlar. Gazetelere 11 metrelik araçlar kullanılacak demişler. Aslında biz 11 metrelik araç kullanmayacağız. Yani onlar duyumları yanlış almışlar. Bizim kullanacağımız araçlar 7-8 metre ebatında araçlar olacak. Kaldı ki bunlar da aşağı yukarı dolmuşun yarısı kadar, yani 160 civarında araç. Onların baktığı herhalde 270 araç var. Bundan dolayı bir yakınmaları olmuş ama bu o kadar abartılacak, büyütülecek bir mesele değil. Yani kazançlarının azalacağı şeklindeki açıklamalara ben anlam veremedim” dedi.

Kimseye Beyanat Vermedik

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de, “Yerel basında yer alan haberlerle bizim hiçbir alakamız yoktur. Manisa Belediyesi ya da toplu ulaşımda dönüşüm ile ilgili; buradaki toplantı haricinde herhangi bir kesime bir ifade kullanmadık. Esnafların konu ile ilgili açıklamalarını biz de okuduk. Bizden böyle bir beyanatta bulunan var mı, bu arkadaşları ziyaret eden var mı diye araştırdık. Böyle bir şey yok. Tabi oradaki esnaf şunu hesap ediyor: piyasadan bir anda 300 araç çekilince işleri sekteye uğrayacak mı? Tabi bu iki yönlü bir olay. Belki de avantajlı bile olabilecek. Biz işin bu kısmı ile ilgilenmiyoruz. Bu nedenle hiç beyanat vermedik. Zaten beyanat verme safhasında değiliz” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu