Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.10.2011 11:09

MANİSA Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Manisa Belediyesi’nin 110 milyon TL olduğu yönünde kamuoyunda yanlış bir takım söylemlerin yer aldığını belirten Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi bugün burada 110 milyon borç yetkisi aldı ama bunun daha 2,5 milyon TL’sini kullandı. Bunu bütün Manisa bilsin” dedi. Ergün, gelecek meclislerde de gelecek hizmet için kredi yetkilerine red oyu kullanacaklarını açıklayan AKP grubuna seslenen Ergün; “Manisa, çağ atlayacak. Bundan korkmayın. Manisa’ya hizmet yapıyoruz, hizmet noktasında çalışıyoruz, veremeyecek hiçbir hesabımız yok” diye konuştu.

Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda 25 madde oylandı. Maddelerin oylanması öncesi Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Meclis üyelerine Eylül ayında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Manisa’da ülke gündemine oturan çöp yangını ile ilgili bir takım siyasi açıklamaların kendisini üzdüğünü ifade eden Başkan Ergün, hukukun karar vermediği bir noktada, bazı kesimlerin kendisini hukuktan üstün tutar tavırda söylemlerde bulunduğuna dikkat çekti. Ergün, Manisa için yapılacak her yatırımın, her önemli çalışmanın kim tarafından yapılırsa yapılsın, daima yanında olduklarını da sözlerine ekledi. Asfaltlamada geçmiş dönemde 140 bin ton olan rekorun geçildiğini de kaydeden Başkan Ergün, hedefledikleri 200 bin ton asfalta ulaşmak için önlerinde yeterli sürenin bulunduğunu, bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

Fatih Mahallesi’ne Dev Eğitim Kampusu Geliyor

Açıklamanın ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. Gündemin 8. maddesinde İmar Komisyonu’nun Fatih Mahallesi ve çevresi, Yeni Mahalle ve çevresi revizyon imar planları ile eğitim kampusu ilave imar planı ile ilgili mazbatası görüşüldü. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaklaşık 60 dönümlük alana yapılacak olan dev eğitim kampusunun yeni nesile önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, söz konusu alanda hayırsever Suphi Egemen’in de önemli bir bağışta bulunduğunu belirtti, Suphi Egemen’e teşekkür etti. Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Fatih Mahallesi ve çevresi, Yeni Mahalle ve çevresi revizyon imar planları ile eğitim kampusu ilave imar planı ile ilgili Meclis üyelerine harita üzerinde göstererek, bilgi verdi. Açıkdil, imar planının bir kentsel yenileme projesi olduğunu vurguladı. Madde oybirliğiyle kabul edildi.

Denetçiler Teşekkür Ederek Ayrıldı

Gündemin 11. maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2011 mali yılı bütçesine ödenek aktarılması teklifi üzerine söz alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin önce mülkiye müfettişleri, ardından da Sayıştay denetçileri tarafından yaklaşık 2 ay boyunca denetlendiğini belirterek, “Sayısı 12 ile 16 arasında çalışan Mülkiye Müfettişleri, bu 1 aylık çalışma sonucunda Manisa Belediyesi’ndeki tüm müdürlüklerin yatırım ve harcamalarını incelediler. Denetim sonucunda ise, bizlere teşekkür ederek, gittiler. Yine bundan 3 hafta öncesi Mülkiye Müfettişleri’nin denetimlerinin bitimine müteakip de Sayıştay denetçileri Manisa Belediyesi’ne geldi. Onlar da yaklaşık bir ay süreyle Manisa Belediyesi’nin 2011 yılının ilk sekiz aylık harcama kalemleri ile ilgili bütün incelemeleri bitirdiler. Yaptıkları incelemeler sonucunda en ufak bir eksiklik bulmadan teşekkür ederek, ayrıldılar. Manisa Belediyesi için bu bir övünç ve gurur kaynağıdır” dedi.

Manisa’ya Yapılacak Yatırımlara Hayır Diyorsunuz

Manisa Belediyesi’nin kredi talepleri ile ilgili olarak ta değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bugüne kadar 110 Milyon TL kredi alabilmek için yekti istediklerini ancak bu paranın sadece asfaltta kullanılmak üzere 2 buçuk milyon TL’sini kullandıklarını söyledi. AKP grubunun yatırımlar noktasında kredi kullanımına ‘hayır’ oyu vereceğini açıklaması üzerine açıklamalarını sürdüren Başkan Ergün, “Herkes rahat olsun. biz projelerimizi bitirdik. Artık bu projeleri hayata geçirme zamanı geldi. Ayrıca bu borçlanma öyle bir günde verilmeyecek. Hak ediş sistemiyle, 1.5 yıl süreyle iş bittikçe müteahhitlere dağıtılacak. Son dönemde kredi yetkisi ile ilgili bir ‘evet’ bir ‘hayır’ demeye başladınız. Bundan sonra da her yatırıma hayır diyeceğinizi belirtiyorsunuz” dedi.

Manisa Belediyesi’nin Borç Gerçeği

Manisa’da sürekli gündeme getirilen Manisa Belediyesi’nin borçları ile ilgili olarak ta değerlendirmelerde bulunan Başkan Ergün, “Şunun bilinmesini istiyorum 2009 yılında göreve geldiğimizde 2008 bütçesiyle Manisa Belediyesi’ni 15 milyon TL’lik arsa satışını da düşersek 65 Milyon TL bütçe ile aldık. Bugün Manisa Belediyesi 2011 yılı bütçesinde 150 Milyon TL’ye ulaşmak üzere. O gün itibariyle 65 Milyon TL’ye karşılık 96 Milyon TL borç yapıyorsanız, bizim bugün 150 Milyon TL gelire karşılık 250 milyon TL borçlanma yapmamız lazım. Manisa Belediyesi artık gelirine göre borçlanma yapabilecek kapasiteye ulaştı. Hesap konusunda kimse benimle bir şey konuşmasın” diye konuştu.

Şeffaf Olmadınız Manisalılar Bunu Gördü

Seçim döneminde Manisa Belediyesi’nin kaç para borcu olduğunu sorduklarında kendilerine verilen cevabın 36 Milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “O zaman sorduğumuzda 36 Milyon borcu var dediğiniz Manisa Belediyesi’nin hesaplar önümüze geldiğinde 96 Milyon TL borcu olduğunu gördük. Neden şeffaf olmadınız. Manisalılar bunu gördü ve karşılığında bizi bu göreve layık gördü. Artık bunları konuşmaya gerek yok. Biz o borcuda ödedik. Artık Manisa Belediyesi borçsuz olarak yoluna devam ediyor. Hizmetlerini de sekiz aylık süreç içerisinde 84 Milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirmekte. Manisalılar bunları da görüyor. Biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyük Projeler Geliyor

Manisa Belediyesi olarak 2012 yılında hedef koydukları projelerin tamamlandığını ve startlarının en kısa zamanda verileceğini ifade eden Başkan Ergün, “Kent Parkıyla, Garajıyla, Laleli Gençlik Merkeziyle, Çanakkale Şehitliğiyle, Otoparklarıyla Manisa’ya büyük projeler kazandıracağız. Hizmet noktasında gece gündüz çalışıyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Bütçemizde internet sitemizde herkesin görebileceği şekilde şeffaf olarak yayınlanıyor. O açıdan yapılacak olan hizmetlerden de kimse rahatsız olmasın” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu