Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.10.2011 19:58

MANİSA Belediyesi’nin 2011 yılı projelerinden bir tanesi olan Yeni Şantiye Hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Şantiye binası ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şantiye binasının 50 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alan içerisinde yer aldığını, içerisinde imalat atölyeleri ve hizmet birimlerinin yer aldığını söyledi. Bölge hastanesi yapılması ile ilgili polemikleri de hatırlatan Ergün; “Biz şantiyemizi tamamladık ama onlar bir çivi bile çakamadılar” dedi.

Yeni Şantiye Hizmet binasında düzenlenen açılış törenine MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Parti Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ,Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, , Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, partililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni öncesi Manisa Şehzadeler Mehteri kısa bir konser verdi.

Akıllı Politika İle Zararı Önledik

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açış konuşmasını Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı. Belediye seçimlerinin üzerinden henüz birkaç ay geçtikten sonra eski şantiye alanının boşaltılması konusunda bir takım çevrelerin ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Ergün, “Ekonomisi çökmüş bir belediyeyi ayağa kaldırmak için çaba sarf ederken, birden kucağımızda bir sorun bulduk. Bizden, yıllardır Manisa’ya hizmet etmiş belediye şantiyesini boşaltmamız, önceki dönemde yapılan anlaşma gereği, bölge hastanesi yapımı için değersiz arsalara karşılık, şantiye alanını takas yapmamız istendi. Bizi apar topar kapı dışarı etmek isteyen kararlı bir takım çevreler, sanki şantiye binası Manisa’nın değil, bu binada Manisa’ya hizmet üretilmiyormuş gibi üzerimize gelerek, hastane projesinin kaçtığını, süratle arsayı boşaltmamızı istediler. Yetmedi, Manisa Belediyesi bu memleketin değilmiş gibi bizi işgalci durumuna düşürdüler. Biz, o süreçte suskunluğumuzu hep koruduk. Hepinizin bildiği üzere akıllı bir politika ile belediyenin zararını önledik” dedi.

50 Bin Metrekare Açık, 5 Bin Metrekare Kapalı Alan

Günübirlik siyasi malzeme vermeden 3 Eylül 2010 günü yeni şantiye binasının temelini attıklarını hatırlatan Ergün, “O gün, temel atma töreninde şunu sorduk; hani hastane projesi kaçıyordu, ne oldu dedik. İhaleden bahsettiler, yapılacak dediler, yatırım büyük dediler. Ama bugün üzerinden aylar geçmesine rağmen, tek bir çivi bile çakamadılar. Gelinen nokta, asıl maksadın hastane yapımı değil, hastane üzerinden basit ve ucuz siyasi malzeme yakalamak olduğunu bugün gözler önüne sermiş oldu. Kısa hatırlatmadan sonra, sizlere yeni ve modern şantiyemiz ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Şantiye alanımız, 50 bin metrekare açık alan üzerinde kurulmuş, 5 bin metrekare kapalı alanda hizmet atölyeleri ve imalathaneleri yer almaktadır. Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait Elektrik Atölyesi, Marangozhane, Demirhane, Oto Tamirhane, Yedek Parça, Yapı- İmalat atölyeleri ve Seminer Salonu, ana bina içerisinde modern donanımıyla hizmet vermektedir. Yine Fen İşlerine ait revize edilen ve kapasitesi arttırılan Asfalt Plenti ile açık hava deposu da şantiyemiz bünyesindedir. Fen işlerinin yanı sıra, 4 bin 500 metrekare açık alan ve 50 araçlık otoparka sahip Temizlik İşleri Müdürlüğü araç şantiyesi ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü imalat atölyesi de, hizmet birimleri arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Projelerimiz Art Arda Geliyor

Şantiye binasının yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olduğunu kaydeden Ergün, “Tamamen belediye hizmetlerindeki yoğunluk hesap edilerek planlanmış, depreme dayanıklı malzemeden modern yöntemlerle inşa edilerek, bölgemizdeki birçok belediyeye de örnek olmuştur. Yenilenen teçhizat ve yetişmiş elemanlarımız sayesinde, belediye araçlarının tamiri dahil birçok hizmet alımı artık atölyelerimizde yapılmakta, kentin birçok şehir mobilyası belediyemiz şantiyesinde imal edilmektedir. Belediyemizin kendi imkanlarıyla ayakları üzerinde durabilmesi, personelimizin özverisi ve imkanlarını kullanabilme kapasitesi sonucu oluşmuştur. Bugün Yeni Şantiye Hizmet Binasının açılışını gerçekleştirirken, Manisa Belediyesi’nin açıkladığı projeler ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Belediye olarak, 2011 yılında birçok projeye başlayacağımızı, önceki sene başlayan birçok çalışmamızı da tamamlayacağımızı belirtmiştik. Bunlardan Havuzlu Çarşı Yenilemesi Projemizi tamamlayarak, hizmete açtık. Bugünkü Şantiye açılışından sonra, Perşembe günü de Allah izin verirse, saat 17.00’da Manisa’nın simgelerinden olacağını düşündüğümüz, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun temel atma törenini yapacağız. Bunun yanı sıra, Cumhuriyet Meydanı projesi için İller Bankası’dan kredi onayı çıktı, iki gün sonra ihalesi yapılıyor. Kentpark ve Yeni Otogar Binası, Köprülü Kavşak ihalesi için onay bekleniyor. Çocuk Kulübü açılışları da devam ediyor. Yaz aylarında açılışını yaptığımız Nurlupınar Çocuk Kulübü ve önceki hafta Dış Mahalle’de açılışını yaptığımız Çocuk Kreşi’nden sonra yeni Çocuk Kulübü’nü de Kasım ayı ortalarında Mesir Mahallesi Lale Meydanı’nda açacağız” dedi.

Siyasetimizde Öncelik Her Zaman Manisa’dır

Kasım ayında iki açılış daha olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şöyle devam etti; “Seçim döneminde söz verdiğimiz ve yerine getirdiğimiz Malta Parkı’nı ve Horozköy Kapalı Pazaryeri’nin açılışını da yine Kasım ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Her fırsatta şunu söylüyoruz; biz Manisa Belediyesi olarak doğru bildiğimizden şaşmadan, Manisa’nın menfaatlerini kendi menfaatlerimizden üstün tutarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlayışımız, bundan sonra da devam edecek. Bizim siyasetimizde öncelik, her zaman Manisa’dır. Son olarak, katılımlarınızla bizleri onurlandıran siz değerli konuklarımız önünde, Şantiye Binamızın yapımında emeği geçen tüm belediye çalışanlarına, ilgili firmaya ve projede emeği geçen tüm ekibime bir kez daha teşekkür ediyor, şantiye binamızdan Manisa’mıza hayırlı hizmetlerin üretilmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Şantiye Hizmet Binamız Manisa’mıza ve Belediyemize hayırlı uğurlu olsun.”

Manisa Belediyesi 250 Araçla Manisalıların Emrinde

Son zamanlarda camilerin, türbelerin, tarihi mekanların aydınlatılması noktasında, onların ortaya çıkarılması noktasında aydınlatma çalışmalarına ehemmiyet verdiklerini belirten Başkan Ergün, “Bunların tamamı kendi personelimiz tarafından burada imal ediliyor ve montajını bizzat kendimiz yapıyoruz. Manisa Belediyesi Mayıs ayında başladığı asfaltlamada, rekoru bugün itibariyle kırdı. Geçmiş dönemde 140 bin ton olan asfaltlama rekorunu, biz bugün itibariyle 155 bin tona ulaşarak, kırdık. Önümüzdeki kalan sürede hedeflediğimiz 200 bin tona ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Geçtiğimiz dönemde Manisa Belediyesi’nin 69 tane aracı vardı. Geçmiş dönemde Manisa Belediyesi’ndeki araçların tamamı kiralama usulüyle temin ediliyordu. Bugün itibariyle Manisa Belediyesi, vatandaşlara kesintisiz hizmeti kendi araçlarıyla, kendi şantiyesiyle Manisalılara en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Toplam 250 araçla Manisa Belediyesi, Manisalıların emrinde” dedi.

Burada Çok İyi Bir Ekip Çalışmasının Örneklerini Görüyoruz

Başkan Ergün’ün ardından MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz kürsüye davet edildi. Yönetim anlayışlarının en önemlilerinden bir tanesinin ülke ve millet sevgisi olduğunu vurgulayan Durmaz, “Bu bizim için son derece anlamlı ve değerlidir. Bu anlayışın en önemli tezahür yerlerinden birisi, vatandaşa doğrudan hizmetin yapılabildiği yerel yönetim birimleridir. Bu hizmetleri yapabilmek, vatandaş memnuniyetini esas alan, hizmetin odağına insan sevgisini ve Allah korkusunu koyan bir anlayışta çok güzel hizmetlerin yapılabileceğine önemli örneklerden bir tanesi de budur. Bugün tanıklık ettiğimiz Şantiye binası, bunlardan bir tanesidir. Az önce değerli Belediye Başkanımızı dinlerken, Manisa’ya daha çok geleceğimizin işaretlerini de almış olduk. Umut ediyorum ki, daha güzel hizmetlerle yine sizlerle birlikte olacağız. Şüphesiz bu hizmetleri yapabilmek, çok önemli yönetim kabiliyeti, bilgi birikimi ve tecrübeyi gerektirir ve aynı zamanda da yaşadığı şehri seven yöneticileri gerektirir. Bu ikisi bir arada olduğu takdirde, Allah korkusu, insan sevgisi taşıyan insanlar, bulundukları beldeyi daha yaşanabilir, daha modern, daha müreffeh şehirler haline getirebilirler. İşte biz burada ilk günden beri böyle kıymetli bir yöneticinin önderliğinde çok iyi bir ekip çalışmasının örneklerini görüyoruz. Bu münasebetle, bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm Belediye çalışanlarına, yardımcılarına, ekibine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah, yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Alkış ve Övgüyü Hak Eden Başarı

Manisa Belediyesi’nin mali durumuna da değinen Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, “Sayın Başkanımıza buraya gelirken, ne kadar borçla belediyeyi devraldığını sordum, 96 trilyon olduğunu söyledi. Şimdi ne kadar olduğunu söyledim, ‘neredeyse sıfır’ dedi. ‘Belediyenin geliri ne kadardı’ diye sordum, 65 trilyon diye yanıt aldım. Şu an ne kadar olduğunu sorunca 140 trilyon Manisa için bir rekor dedi. Şüphesiz bu alkışı ve övgüyü hak eden bir başarıdır” dedi. Konuşmaların ardından Manisa Belediyesi Yeni Şantiye Hizmet binasının açılış kurdelesi okunan dualar eşliğinde kesildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, açılışa katılan konuklara Yeni Şantiye Hizmet binasını gezdirdi, bölümler hakkında bilgi verdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu