07.10.2011 18:18

MANİSA Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kent merkezindeki toplu ulaşım araçlarına yönelik denetim yaptı. Daha önce tebliğ edilmiş olmasına rağmen kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan, toplu ulaşım sürücü kartını takmayan ve 2918 sayılı Kanun’a aykırı aksesuar bulunduran 11 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Ulupark’ta yapılan denetimler ile ilgili bilgi veren Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, şunları söyledi; “Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nce 6 Ekim tarihinde şehir içinde 2 ayrı noktada yapılan Toplu Ulaşım araçları (Özel halk otobüsü ve Minibüs) denetimlerinde, daha önce kendilerine yazılı ve sözlü olarak tebliğ edilmiş olunmasına rağmen kılık kıyafet yönetmeliğine uymayanlar, toplu ulaşım sürücü kartını takmayanlar ve araçlarında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı aksesuar bulunduranlar tarafımızdan tespit edilmiştir. Bahse konu denetimlerde belirtilen kurallara uymayan 11 adet toplu ulaşım araç sürücüsüne 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesine göre ceza-i işlem yapılmıştır.”