09.10.2011 14:23

MANİSA Belediyesi, Dünya Ruh Sağlığı Günü olması nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Depresyon’ konulu bir seminer düzenledi. Psikolog Beste Sübütay tarafından verilen seminerde, depresyon nedir, belirtisi nelerdir, depresyon kimlerde görülür ve Anksiyete (Sebepsiz Korku) gibi rahatsızlıklar hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Manisa Belediyesi, Ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Depresyon’ konulu seminerini İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirdi. Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin sunumunu Psikolog Beste Sübütay yaptı. Sübütay sunumunda, depresyon nedir, belirtisi nelerdir, depresyon kimlerde görünür ve Anksiyete (Sebepsiz Korku) gibi rahatsızlıklar hakkında çeşitli bilgiler verdi. İnsanın kendisini huzursuz ve neşesiz bir şekilde hissetmesinin depresyona bağlı rahatsızlık belirtisi olduğunu vurgulayan Sübütay, ‘Depresyonun, kişinin kendisini huzursuz ve neşesiz görmesinin yanında fiziksel saptamalar olan uykusuzluk, iştahsızlık gibi başlıca belirtiler meydana gelmesi ile başladığını’ ifade etti. Kendisini bu gibi durumlarda hisseden insanların on beş gün boyunca aynı rahatsızlık devam ediyorsa uzman bir doktora görünmesinde fayda olacağını belirten Sübütay, “Bu gibi durumlarda depresyona giren kişilerin en önemli tedavi metodu uzman hekim tarafından ilaç ve psikoterapi uygulamasıdır. Depresyondaki insanın ilaç tedavisini kişiye uygun seçimi özellikle ayakta tedavilerde çok önemlidir. Aksi takdirde ilacın yan etkilerinden hasta tedavisini sürdüremez” dedi.