Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
09.10.2011 14:41

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan ile Alaybey bölgesinde hizmet veren kıraathane sahiplerini makamında kabul etti. Kahvecilerin işletme önlerine bir sıra tabure koyabilme taleplerini dinleyen Başkan Ergün, ‘suiistimal olmaması şartıyla’ 5 tabureye kadar izin verilmesi kararının tüm kahvehanelere tebliğ edileceğini söyledi.

Kent merkezinde hizmet veren kıraathanelerin kaldırım işgalleriyle ilgili vatandaşların yoğun şikayeti ve talepleri üzerine sıfır işgaliye kararı alan Manisa Belediyesi’ne, Manisa Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan ve Alaybey bölgesinde hizmet veren bazı kıraathane işletmecileri ziyarette bulundu. Ziyarette Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Aydoğan İra da hazır bulundu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den tek sıra olması koşuluyla tabure izni isteyen Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan, Sağlık Bakanlığı’nın sigara yasağı kararının ardından işlerinde ciddi azalma yaşadıklarını, sıfır işgaliye uygulamasıyla birlikte kepenk indirme sonuçlarıyla karşı karşıya kalınacağını ifade etti. Uğursalan, tek sıra tabure koyabilme izni verilmesi, buna uymayan işletmelere de gerekli cezai işlemin uygulanması yönünde öneri sundu.

Suiistimal Olmasın

Uğursalan’ın tek sıra talebini dinleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ramazan ayının yaz sıcağına denk gelmesi nedeniyle kahvehanelerin bir sıra çıkmasına izin verdik. Ancak o kadar suiistimaller oldu ki, bazıları yola kadar yayıldı. Ramazan ayının ve bayramın bitmesini bekledik. Ancak bu durumun devam ettiğini gördük ve sıfır işgaliye kararı aldık. Ancak sizlerin de haklı talepleriniz var. Esnafsınız ve kazancınızı yalnızca çaydan elde ediyorsunuz. Sizlere suiistimal olmaması ve böyle bir konunun bir daha gündeme gelmemesi şartıyla işletmeniz önüne 5 tabure koymanız yönünde hafta içinde Zabıta Müdürlüğümüz tebligat çıkaracak. Plastik sandalye ve masa koyulmamasını istiyoruz. Bunun yerine daha estetik görünümde olan ahşap taburelerden koyabilirsiniz” diye konuştu. Başkan Ergün, Zabıta Müdürü Aydoğan İra’ya konu ile ilgili gerekli çalışmayı yapması konusunda talimat verdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu