07.02.2015 22:30

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerilim tarzında olan tiyatro oyunu “Ölüm ve Kız”ın prömiyerini gerçekleştirdi. Dekorları, sesi ve ışıklarıyla dikkat çeken oyun, Manisalı tiyatro severlerin yoğun ilgisi ile karşılandı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Ölüm ve Kız” adlı tiyatro oyunu, Şehir Tiyatrosu’nda sahne aldı. Gerilim tarzında olan oyunu Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı ve çok sayıda Manisalı tiyatro sever izledi. Ariel Dorfmann'ın yazdığı, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün yönettiği tek perdelik gerilim tarzındaki oyunda, işkence görmüş Paulina rolüne Servet Şencel hayat verirken; Dr. Roberto rolünde Tayfun Şengöz, Paulina’nın kardeşi Gerardo rolünde ise Harun Ovagülü yer aldı. 1973 yılında Başkan Allende’nin genelkurmay başkanlığına atadığı General Pinochet tarafından devrilmesi ve öldürülmesinden sonra yaşanan işkence ortamını, işkence görmüş Paulina’nın çevresinde, son derece gerçekçi ve çarpıcı bir biçimde yansıtan oyun, Manisalı tiyatro severlere 75 dakikalık heyecan dolu bir gece yaşattı. Oyun gerek konusu, gerek oyuncuların performanslarıyla Manisalı tiyatro severlerin beğenisini kazandı.

Oyun Şubat Ayı Boyunca Şehir Tiyatrosu’nda

Ölüm ve Kız oyununun Şubat ayı boyunca her Cuma ve Cumartesi günleri Saat 20:00’de Şehir Tiyatrosu’nda ücretsiz sahneleneceği belirtildi.