17.04.2015 11:29

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu kez Büyükşehir Belediyesi personeli için ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı oyunla perde açtı. Büyükşehir Belediye personelinin yoğun ilgi gösterdiği oyunu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de izledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türk Tiyatrosu’nun önemli eserlerinden olan Haldun Taner’in yazdığı ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı oyunu sahneledi. Büyükşehir Belediyesi personeli için sahnelenen oyunu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda belediye personeli izledi. Oyun, büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen, yoksul insanların yaşadığı Sineklidağ’da, Çamur İhsan’ı öldürmekten hapse düşmüş olan Keşanlı Ali’nin dramını anlatır. Ali’nin iki dramı vardır: Birincisi suçsuzdur; ikincisi, aşık olduğu Zilha, Çamur İhsan’ın yeğenidir ve ona düşmanca davranmaktadır. İki perdelik oyunda, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrocularının performansları izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

Kültür ve sanata tam destek

Oyunun sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, performansları dolayısıyla oyuncuları kutlayarak, çiçek takdim etti. Manisa’da kültür ve sanata desteklerinin devam edeceğini ifade eden Başkan Ergün, “Vermiş olduğunuz katkılardan ve performanslarınızdan dolayı tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Başta değerli Tayfun Şengöz hocam bu işin koordinatörü kendisinin emekleri inkâr edilemez. Manisa’da tiyatroyu, kültür ve sanatı geliştirmek için gayret gösteriyor. Bizler de bu konuda her türlü katkıyı verdik. Desteklerimizi vermeye de devam edeceğiz. Kültür ve sanat şehrin daha fazla kalkınmasını sağlar” diye konuştu.