22.04.2015 16:31

Bu yıl 7. Kez düzenlenen Manisa Tiyatro Festivali Manisa Lisesi oyuncularının sergilediği ve Yılmaz Erdoğan’ın aynı adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyunu “Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü” ile başladı. Oyunu yüzlerce tiyatro sever büyük bir beğeniyle izledi.

Manisa’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 7. Kez düzenlenen Manisa Tiyatro Festivali devam ederken, Manisa Lisesi öğrencileri Yılmaz Erdoğan’ın “Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü” adlı oyununu sergiledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sergilenen oyunu, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda jüri başkanı olan Tayfun Şengöz, şehir tiyatrosu oyuncularından Servet Şencel, Harun Ovagülü ve Kaan Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer ile Manisa Lisesi Müdürü Ramazan Karaman, öğrenciler ve çok sayıda tiyatro sever izledi. Oyunun konusu ise şöyle; Gülseren üstün zekalı bir kızdır. Çevresini oluşturan ailesi ve yakın tanıdıklarının siyasi ve sosyal biçimleriyle, güncel sosyo-ekonomik politik gelişmelerinin örtüştüğü Gülseren’in hayatı, 50 yıla yayılan bir dilimde kimi zaman gülümsemelerle, kimi zaman sessiz gözyaşlarıyla geçmektedir. Oyunu oldukça başarılı bir performansla sergileyen öğrenciler, salonu dolduran yüzlerce tiyatro severi kahkahaya boğdu.

Festival Tüm Hızıyla Devam Ediyor

7. Manisa Tiyatro Festivali 27 Nisan tarihinde Akhisar Sanat Dostları Derneği’nin ‘Bıçak Sırtı’, 28 Nisan tarihinde ise Alaşehir Selahaddin Zuhal Barutçuoğlu Lisesi’nin ‘Senin Annen Bir Melekti Yavrum’ oyunu ile devam edecek.