Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.12.2011 15:34

MANİSA Belediyesi’nin Subay Lojmanları’nın olduğu bölgede katlı otopark yapılabilmesi amacıyla Askeriye ile imzaladığı protokol çerçevesinde çalışmalar başladı. Askeri İnşaat Emlak Daire Başkanlığı ile birlikte belediye ekipleri TOKİ 3 Konutları’nda teslimi yapılacak 24 dairede inceleme yaptı.

Subay Lojmanları’nın olduğu alanda yapılması planlanan katlı otopark için Askeriye ile imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalar hız kazandı. Belediye ekipleri ile birlikte TOKİ 3 Konutları’nda askeriyeye verilecek olan 24 dairede inceleme yapan Askeri İnşaat Emlak Daire Başkanlığı görevlileri çalışmalarında son aşamaya geldi. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada imzalanan protokol kapsamında çalışmaların sorunsuz ilerlediğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, 2012 yılında otoparkın inşaatına başlamak istediklerini söyledi. TOKİ 3 Konutları’nda 750 adet daire karşılığında belediyenin aldığı 37 daireden 24 tanesinin Subay Lojmanları ile takas yapılacağını dile getiren Açıkdil, “Tabi 24 daire verdikten sonra Subay Lojmanları’nın bulunduğu alanda arsa bedeli karşılığında da askeriyeye iki adet bina yapacağız. Yapmayı planladığımız katlı otopark Manisa Merkez’de yaşanan otopark sorununu da büyük ölçüde çözecek” dedi.

Otoparkı Yapmak Bize Nasip Oldu

Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Erkenci’nin ‘Bugüne kadar ne yaptınız’ şeklinde bir soru sorduğunu hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Açıkdil, “Bugüne kadar ne yaptığımızı sokakta ki vatandaşlarımız görüyor. Biz kendisine mecliste neler yapıldığına dair cevabımızı da vermiştik. Yaptıklarımızın örneklerinden birisi de budur. Çünkü üç dönemdir yaklaşık 20 yıldır her gelen Belediye Başkanı Subay Lojmanları’nın olduğu bölgeye otopark yapmak istiyordu. Ancak bir türlü protokol yapamamışlardı. Bu protokolü de yapmak bizim dönemimizde Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e nasip oldu” dedi.

Otopark İçin İki Proje Hazırlandı

İmzalanan protokolün ardından prosedürlerin tamamlanmasıyla 2012 yılında otopark inşaatına başlamak istiyoruz. Bu çerçevede iki proje hazırlandı. Birinci proje 470 araçlık olarak hazırlandı. İkinci proje ise çelik raylı sisteme uygun olarak bin araçlık olarak hazırlandı. Öncelikli hedefimiz TOKİ 3’te bulunan dairelerin biran önce teslimini yapmak. Daha sonra inşaat ile ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz. Yapılacak olan otopark şehir merkezinde ki sıkıntıyı büyük ölçüde çözüme kavuşturacak” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu