Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.12.2011 15:45

MANİSA Belediyesi Göktaşlı Mahallesi’nde bulunan tarihi Alaca Hamamı’nın etrafında kamulaştırma çalışması başlattı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hamam etrafında ki eski yapıların yıkılmasıyla birlikte bölgenin yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyledi.

Eski Garaj karşısında bulunan ve tarihi olmasına rağmen, etrafında ki eski yapılar nedeniyle dikkat çekmeyen Alaca Hamamı gün yüzüne çıkıyor. Manisa Belediyesi bölgede yaptığı kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte tarihi hamam etrafında bulunan eski binaların yıkımı yapmaya başladı. Eski yapıların yıkılması mahalle halkını da sevindirirken, vatandaşlar yıllardır kullanılmayan ve atıl durumda bırakılan binaların yıkılması nedeniyle Manisa Belediyesi’ne teşekkür etti. Manisa genelinde yaptıkları kamulaştırmalarla birlikte tarihi yapıtların gün yüzüne çıkmasını sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Eski garaj karşısında bulunan Alaca Hamamı da Manisa’nın tarihi değerlerinden bir tanesiydi. Bu nedenle hem hamamın etrafının açılması, hem de mahallenin rahat bir nefes alması amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Şu anda arka kısmında kalan bölümde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Biz tarihimize sahip çıkıyoruz. Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Ergün, kamulaştırılan yerlerinde yeşil alan olarak değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kamulaştırmalar Devam Edecek

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu yıl içerisinde ağırlık verdikleri kamulaştırma çalışmalarının 2012 yılında da devam edeceğini belirtti. Manisa’ya yakışmayan, tarihi binaların etrafını kapatan ve imar planında yeşil alan olarak gözüken bölgelerde belirlenen program dâhilinde kamulaştırmalar yapılacağının altını çizen Başkan Ergün, “Bu konuyla ilgili müdürlüğümüz çalışmalarını yürütüyor. Önümüzdeki yıl içerisinde de belli bir program çerçevesinde kamulaştırmalarımız Manisa’nın dört bir yanında devam edecek. Şehzadeler Şehri Manisa’da tarihi gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu