Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
15.12.2011 15:42

MANİSA Belediyesi’nin kent içi toplu ulaşımda dönüşüm ile ilgili çalışmaları neticeye bağlandı. Yapılan düzenleme ile 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren hayata geçecek olan Kent Kart sistemi ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün artık Manisa vatandaşının, 140 binden 320 bine ulaşmış bir şehrin hizmetlerini vatandaş noktasında, halk noktasında daha iyi alabilmeleri için ulaşımda hayırlısıyla yeni bir çığır açılıyor” dedi.

Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen Kent Kart tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Köroğlu, Ali Aktaş, Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal ve hat başkanları ile Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşüm Komisyonu üyeleri katıldı. Toplantının açış konuşmasında, kamuoyuna yeni toplu ulaşım sistemi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün Manisa için bana göre önemli günlerden bir tanesi. Yaklaşık 12 ay ile 15 ay arası yapılmış olan çalışmaların artık son safhasına geldiğimiz ve icraatı hayata geçireceğimiz, Manisa’da yeni bir değişimin karar günü. Manisa değişiyor. Bundan sonra Manisa Belediyesi’nin ana sloganının ismi ve başlığı. Bundan sonra her yapılacak olan bütün değişimlerde sizlerle bu sloganı kullanacağız ve paylaşacağız” dedi.

Yeni Yılda Kent Kart Sistemi

Yaklaşık 20-25 yıldır ulaşım noktasında Manisa’nın gelmesi gereken noktaya bugüne kadar ulaşılamadığına dikkat çeken Başkan Ergün, “Tabiî ki çeşitli sebepleri ve gerekçeleri olmuştur. Ama bugün artık Manisa vatandaşının, 140 binden 320 bine ulaşmış bir şehrin hizmetlerini vatandaş noktasında, halk noktasında daha iyi alabilmeleri için ulaşımda hayırlısıyla yeni bir çığır açılıyor. Daha önce isterdik ki Manisa’da bu değişiklikler olsun. Ama bu çalışma, bugüne nasipmiş. Sonuçta Manisa, Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşüm Komisyonu’nun sonuç raporu da ilgili müdürümüz tarafından okunacak. Epey detay var. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgilenmesi açısından 1 Ocak 2012’den itibaren Kent Kart sistemine geçiş ile ilgili daha detaylı bilgileri de paylaşmış olacağız. Tabi ilk günler belki biraz sıkıntı olabilir. Yılların alışkanlığı, mevcut nakit sistemi artık parasız kart sistemine, Kent Kart sistemine geçmiş olacağından ufak tefek bazı bankalarla anlaşmalar veya diğer bu kartları satacak olan yerlerle ilgili 3-5 günlük, bir haftalık bir sıkıntı yaşanabilir. Bu konuyu hoş karşılamamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah sıkıntısız bir süreci başlatmış oluruz” dedi.

Komisyon Üyelerine Teşekkür

Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşüm Komisyonu’nda görev alanlara teşekkürlerini sunan Başkan Ergün, “Komisyonumuzun, Cemiyet Başkanımızın almış olduğu bu kararların Manisa için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kent Kart yönetimine verdikleri destekler için kendilerine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar başta Sayın Cemiyet Başkanımız ve bütün komisyonda görev alan hat başkanlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımıza, bütün çalışanlara, emeği geçenlere, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ve arkadaşlara ben teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İndirimli Tarife 1 TL, Kartlı Biniş 1,5 TL

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz de, kamuoyuyla Manisa Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşüm Komisyonu’nun sonuç raporunu paylaştı. Manisa kent içi toplu ulaşımda dönüşümle ilgili mutabakata varılan hususların iki etapta uygulanacağını belirten Deniz, “1. etapta Manisa kent içi mevcut toplu taşıma araçlarıyla 3 ay devam edilmesi, Manisa kent içi toplu taşıma araçlarına 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle elektronik bilet sistemine geçilmesi ve nakit paranın kaldırılması. Nakit binişler 2 TL, kartlı binişler 1,5 TL, indirimli tarife öğrenci, engelli ve 65 yaş üzeri 1 TL’dir. Öğrenciler 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle mevcut öğrenci kartlarıyla indirimden faydalanacaklardır. Toplu taşıma araçlarından 3 aylık süre sonunda alınacak kent kart raporlarıyla günlük taşınan yolcu sayısı, gelir durumları ile yolcu yoğun olan bölgelerin tespiti sağlanacak ve buna göre yeni alınacak otobüs kapasitelerine karar verilerek, ikinci etap uygulamaya geçilecektir” dedi.

Yeni Otobüsler 2012 Haziran’da

Uygulamanın ikinci etabında Manisa kent içi toplu taşıma araçlarında 3 ay sonunda alınacak raporlar doğrultusunda otobüs siparişlerinin verilmeye başlanacağını da sözlerine ekleyen Deniz, şöyle konuştu; “Manisa kent içi mevcut toplu taşıma araçları için yeni hazırlanan güzergah hatlarına otobüslerin 3-5 aylık imalat süresi sonunda teslim edilmesi ile uygulamaya konulması, Belediye idaresince belirlenen depolama alanlarına toplu taşıma sürücüleri için lokallerin yaptırılması, bu alanlarda faaliyet göstermelerinin sağlanması hususları, Manisa Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşümü Yürütme Komisyonumuzca kabul edilmiştir. Tüm Manisalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Yavaş Gitmek, Durakta Beklemek Son Bulacak

Deniz’in ardından konuşan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de, “Manisa’da 15-20 senedir üzerinde çalışılan dönüşüm projesinin en sonunda hayata geçirilişi, Sayın Belediye Başkanımızın çok istekli olması ve bizi de gerçekten bu işin ne kadar doğru ve sağlıklı olacağına ikna ederek, bu işe hep beraber bir karar verdik. Dönüşüm projesi, gerçekten büyük bir proje Manisa için. Türkiye’de belirli şehirler buna dönmüştür. Dönerken de sancılı dönmüştür. Ama yine de Sayın Belediye Başkanım bize büyük imkanlar sağlayarak, birçok şehri Belediye Meclis üyelerimizle bize gezdirerek, bu sancıları asgariye indirerek, bu geçişi sağladık. Elbette Sayın Başkanımızın dediği gibi, eksikliklerimiz olacaktır, bazı sıkıntılarımız olacaktır. Ama bu geçiş süresidir. Bu süreci en kısa zamanda, en doğru şekilde Manisa halkına sunacağımıza ümit ediyorum ben. Manisa’da duraklarda çok beklemek, yavaş gitmek, ayakta yolcu almak gibi alışkanlıkların tamamen silineceğini ve yeni bir sistemle duraklardan kalkılıp, fazla yolcu alınmayacağı gibi ve sabah hep beraber erken kalkarak, Manisa’ya önemli hizmetler vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

8 Ülke 30 Şehirde Bu Hizmeti Veriyoruz

Kent Kart sistemini ilk olarak 2004 yılında Manisa’da özel halk otobüslerine bu sistemi kurduklarını ifade eden Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal da, “Türkiye’deki diğer şehirleri hep Manisa’ya getirdik. Burasını bir vitrin olarak kullandık. Bize de uğur getirdi. Şu anda Kent Kart, 8 ülkede, 30 şehirde bu sistemi kuruyor. Biz zaten Manisa’ya 2004’ten beri bu hizmeti veriyoruz. İnşallah 1 Ocak’tan itibaren daha da güzel hizmet vereceğiz. Hem elektronik ücret toplamak, hem araç takibi, hem de kamera sistemiyle Manisalı vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vereceğiz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu