07.02.2012 10:19

MANİSA Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Karagöz ve Hacivat oyunu, aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu kez Çocuk Esirgeme Yurdu Sevgi Evleri’nde sahnelendi. Çocukların büyük beğeni ile izlediği oyunda keyifli anlar yaşandı.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları bu kez Sevgi Evleri çocukları için sahne aldı. Aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sevgi Evleri’ne giden oyuncular, çocuklar için Hacivat-Karagöz gösterisi sundu. Doğaçlama gösteride keyifli diyaloglar içerisine giren oyuncular, çocukların yoğun ilgisi ile karşılandı. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, geleneksel gölge oyunumuzun en önemlilerinden biri olan Hacivat-Karagöz’ü yeni nesillere aktarmak için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, “Oyunlarımızı mümkün olduğu kadar çok çocuğa ulaştırmayı hedefledik. Bu kapsamda da çocukların her zaman merakla izlediği Hacivat ve Karagöz’ü, Sevgi Evleri’nde sahneledik. Onları mutlu edebilmenin keyfini yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Hacivat ve Karagöz tiplemesi, Manisa Belediyesi Huzurevi ile Mandan Köyü’ne konuk olacak. Aynı zamanda provalarını tamamladığımız Kamyon adlı oyunun prömiyerini de 10 Şubat’ta gerçekleştireceğiz. Tüm tiyatro severleri oyunumuza davet ediyor, ilgilerinden dolayı çocuklarımıza ve sanatseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.