Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.02.2012 18:12

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da 1989 yılından beri yapılmayan revizyon imar planı çalışmaları kapsamında Hafsa Sultan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kimsenin bir metrekaresinin dahi kaybolmayacağını vurgulayan Başkan Ergün, “Kimsenin 1 metrekaresi bile eksilmeyecek. Yani 100 metresi olan, 200 metrekaresi olan da düzenlemeden sonra yine aynı tapuya sahip olacak. Yapılacak plana da dip not düşülerek, mevcut hakların korunması adına Belediye Meclisi’nin teminatı altında izalei şuyuu davası açılmasının da önüne geçilecek. Yani isteyen mevcut haliyle hayatına devam edebilecek” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesi sakinleriyle Belediye Encümen Salonu’nda buluştu. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Plan ve Proje Müdürü Taner İçöz, İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Köroğlu, Şehir Plancısı Ender Som, Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Bektaş Kılınç ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Geçtiğimiz hafta içinde yaptığımız toplantıda, hiç olmasını istemediğimiz, orada genç bir kızımızın talihsiz bir açıklaması oldu. Gençliğine vermemiz lazım. Açıklama, oradaki havayı bir anda değiştirdi. Artık konuşma ve dinleme noktasında o ortam konumdan çıktı. Bunun üzerine toplantı yarıda kalmıştı. Daha sonra ilgili 4 muhtar arkadaşımızı ben hemen makamımda toplantıya çağırdım. Toplantı çerçevesinde kendileriyle yaklaşık 1,5 saat-2 saate yakın bir görüşmemiz oldu. O günkü toplantıdan benim çıkardığım netice, bilgilendirmenin eksik yapıldığıdır. Bunda bizim de hatamız var. Sonuçta hepimiz hata yapabiliriz. Buna da hoşgörüyle bakmamız lazım” dedi.

Kimse Mağdur Olmayacak

Çalışmada kimsenin mağdur olmayacağının altını çizen Başkan Ergün şunları söyledi: “Kimseyi ne evinden etmek, ne evini yıkmak düşüncesinde olmadığımızı daha önce de ifade etmiştik. Tabi bu 30 senelik kanayan bir yara. Bazı şeyleri düzeltmek biraz zamana dayalı. Burada kimsenin mağdur olması gibi bir şey söz konusu değil. Kimsenin 1 metrekaresi bile eksilmeyecek. Yani 100 metresi olan, 200 metrekaresi olan da düzenlemeden sonra yine aynı tapuya sahip olacak. Tabi 12 katlarda diyelim ki bir şahsın parseli kalmış. Müteahhit diğerleriyle anlaşmış. Gidiyor mahkeme yoluyla satışını istiyor. Bunun sonucunda da parsel sahibi mağdur duruma düşüyor. Olaylar yaşanmış, bunlar da bana anlatıldı.”

Mevcut Haklar Teminat Altında

Burada Belediye Meclisi’nce alınacak karar gereği, planın dip notuna kesinlikle müteahhit parsel sahiplerinin tamamıyla anlaşmadığı sürece böyle bir izalei şuyuu davasının açılamayacağını kesin kural haline getiriyoruz. ‘Ben evimi vermek istemiyorum. Burada 15-20 yıl daha otururum’ diyorsanız, zaten müteahhitle konuşmanıza gerek bile yok aynen bu şekilde oturmaya devam edersiniz. Burada kimseye bir zorlayıcılık da yok. Yapılacak plana da dip not düşülerek, mevcut hakların korunması adına Belediye Meclisi’nin teminatı altında izalei şuyuu davası açılmasının da önüne geçilecek. Yani isteyen mevcut haliyle hayatına devam edebilecek. Kimsenin korkusu olmasın. Herkesin hakkı korunacak. Biz sadece kentimizin modernleşmesi adına, çocuklarınızın daha iyi şartlarda yaşaması adına bunu düşünüyoruz. Bu konu bana talep olarak geldi. Mahalle ziyaretlerimizde sürekli halkımız bunu istiyordu. Bunun üzerine bu çalışmayı yaptık. Hayır derseniz de, bunun vebalini çocuklarınıza siz vermek durumunda kalırsınız” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu