Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
09.02.2012 12:01

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çözüm Merkezi’ne gelen bir ihbar üzerine harekete geçerek, kaderine terk edilmiş köpekleri kurtardı. Hafsa Sultan Mahallesi’nde bir evin çatısında mahsur kalan 2 köpek kurtarılarak, belediyeye ait Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde koruma altına alındı.

Geçtiğimiz ay Özge Sitesi’nde kiracının terk ettiği evde açlıktan ölmüş halde bulunan 2 adet köpeğin acısını yaşanırken, Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü aynı olayın tekrarlanmasına ramak kala olaya müdahale etti. Manisa Belediyesi Çözüm Merkezi‘ne gelen bilgi üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda köpeklerin Hafsa Sultan Mahallesi’nde bulunan bir evin çatısında mahsur kaldığını tespit etti. 2 adet köpek kurtarılarak, Manisa Belediyesi’ne ait Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Çevre sakinleri, köpeklerin kısa süre bir vatandaş tarafından bakıldığını, ancak vatandaşın artık köpeklerle ilgilenmediğini belirtti. Veteriner İşleri Müdürü Hasan Eryılmaz, köpeklerin sağlık kontrollerinin yapıldığını belirterek, köpeklerin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sahiplenmek isteyen hayvansever vatandaşlara verilebileceğini belirtti. Eryılmaz, yapılan her türlü şikayet ve öneriyi ivedilikle değerlendirdiklerini ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu dışına çıkamadıklarını vatandaşların memnuniyetini artması ve sorunların çözümünün kolaylaşması için 5199 sayılı kanunda değişikliklerin yapılması gerektiğini söyledi. Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde sahiplendirilmeyi bekleyen köpek ve kediler olduğunu da belirten Eryılmaz, vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu