Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
09.02.2012 17:54

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesi’nin ardından revizyon imar planı çalışmaları ile ilgili olarak Fatih Mahallesi Muhtarı Mustafa Eren ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Yapılacak çalışmalarda kimsenin mağdur olmayacağını bir kez daha hatırlatan Başkan Ergün, arda arda yaşanan depremler sonrası TBMM’nin gündeminde olan kentsel dönüşüm projelerine dikkat çekerek, kentsel dönüşümlerin hayata geçmesi halinde mahalle sakinlerinin ellerindeki iki katlı tapu ile pazarlığa oturacaklarını, bu projenin hayata geçmesi halinde ise herkesi kullansın kullanmasın elinde 7 katlı imarlı tapusunun olacağına dikkat çekti.

Hafsa Sultan Mahallesi ile yapılan toplantının ardından Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, amaçlarının kimseyi mağdur etmemek olduğunu söyledi. Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Mimar Azmi Açıkdil, Plan ve Proje Müdürü Taner İçöz, İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Köroğlu, Şehir Plancısı Ender Som, Fatih Mahalle Muhtarı Mustafa Eren ile birlikte mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada 30 yılı aşkın süredir buralarda imar yapılmadığını dile getiren Başkan Ergün, “Biz seçim sürecinde o mahalleleri gezerken. Hep bizden imar istendi. Seçildik Allah nasip etti bu mahallede yaptığımız görüşmelerde imar yine karşımıza geldi. Bunun üzerine yaklaşık bir buçuk seneden fazla bu çalışmalar hazırlanıyor. Biz bir alternatif ortaya çıkardık. Orada daha modern konutlar nasıl yapılır bunun çalışması içerisindeyiz” dedi.

Bizim Orada Bir Metrekare Arsamız Yok

Belediye Başkanı Ergün, imar planı değişikliği yapılan bölgelerde, hiçbir çıkarlarının olmadığını da söyledi. Başkan Ergün, “Şunun da bilinmesini istiyorum. Şahsımın, başkan yardımcılarının ve meclis üyelerinin o bölgelerde bir metrekare dahi yeri yoktur” dedi. Yapılacak olan çalışmaların kamulaştırma olmadığının da altını çizen Başkan Ergün, “Kimsenin evi yıkılmayacak. Ayrıca metrekareleriniz size aynı verilecek. İsteyen yaptırmayabilir. Siz anlaşmadığınız sürece mevcut yerinizde oturmaya devam edeceksiniz. Ama iki katlı elinizde tapu var. İki katlı tapu mu istersiniz, yoksa yeni verilecek imar durumu olan 7-8 katlı tapuya mı sahip olmak istersiniz. Bu açıdan bakmanızı istiyorum” dedi. Belediye Meclisi’nce alınacak karar gereği, planın dip notuna ‘kesinlikle müteahhit parsel sahiplerinin tamamıyla anlaşmadığı sürece izale-i şüyu davası açamaz’ ibaresini de ekleyeceklerini belirtti.

İptali Halinde Tazminat Hakkınız Doğar

Kendilerinden sonra gelecek belediye yönetimlerinin aldıkları kararları iptal edemeyeceğini de ifade eden Başkan Ergün, “Diyelim bizden sonra ki meclis bu kararı kaldırmak istedi. Bununla ilgili oradaki hak sahiplerini dava açma ve tazminat hakkı doğar. Bunu da kendi avukatlarınıza sorabilirsiniz” dedi.

Kentsel Dönüşüm Yasası TBMM’nin Gündeminde

Belediye Başkanı Cengiz Ergün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde olan Kentsel Dönüşüm Yasası hakkında da Fatih Mahallesi sakinlerine bilgi verdi. Meclisten geçmesi düşünülen yasanın belediyelere ve TOKİ’ye büyük yetkiler vereceğini hatırlatan Başkan Ergün, “Eğer bu yasa geçerse TOKİ gelir, bilirkişi huzurunda belirlenen ücreti öder ve evlerinizi çıkmak zorunda kalırsınız. Buna itiraz hakkınızda olmaz. Kararınızı verirken bunu da göz önünde bulundurmanızı istiyorum” dedi.

Mahalleli Planı Benimsedi

Belediye Başkanı Cengiz Ergün daha sonra Mahalle Muhtarı Mustafa Eren ve mahalle sakinlerinin sorularını dinledi. Mahalleliler adına konuşan Muhtar Eren, Başkan Ergün’ün kendilerine yaptığı ayrıntılı açıklamanın kafalarında ki soru işaretleri ortadan kaldırdığını belirterek, “Bu sorun mahallemizin yıllardır sorunuydu. Daha önce yapılan toplantıda konuyu ayrıntılı olarak anlamamıştık. Bu toplantı bizim için oldukça verimli geçti. Birçok mahalle sakini durumu bilmediği için itiraz dilekçesi vermişti. Şimdi bu dilekçeleri geri çekmek istediklerini söylüyorlar. Biz biran önce projenin hayata geçmesini istiyoruz. Gelecek haftalarda parsel parsel düzenlemeler de yapılarak bize ayrıntılı bilgi verileceği söylendi. Umuyoruz bu bölge Manisa’nın en değerli yerlerinden biri olacak” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu